SALUT
Societat 30/03/2013

Una entitat sense ànim de lucre gestionarà l'Hospital Clínic de Barcelona

Boi Ruíz assegura, en una resposta parlamentària, que els treballadors mantindran el mateix règim laboral que tenen ara "en el marc d'un conveni col·lectiu propi"

Efe
2 min
El conseller de salut, Boi Ruiz, va comparèixer ahir a la comissió de Salut del Parlament.

BarcelonaUna entitat sense ànim de lucre que garanteixi "un alt compromís i participació dels professionals" en la direcció serà l'encarregada de gestionar l'Hospital Clínic de Barcelona, els treballadors del qual mantindran el mateix règim laboral que tenen ara "en el marc d'un conveni col·lectiu propi". Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Boi Ruíz, en una resposta parlamentària en la que explica que el seu departament està ultimant els criteris per determinar la gestió d'aquest hospital, que l'Estat va traspassar a la Generalitat en l'any 2008.

El conseller assegura en la seva resposta a una pregunta formulada pel diputat del PPC Pere Calbó que no ha encarregat a cap empresa externa la realització d'estudi o cap informe sobre les possibles fórmules de gestió d'aquest hospital i garanteix que es mantindrà la titularitat pública del patrimoni de l'hospital.

Des que va ser traspassat a la Generalitat, l'Hospital Clínic està pendent que es constitueixi un ens jurídic perquè el gestioni. De manera transitòria, l'hospital s'ha regit des de 2008 per una modificació provisional dels seus estatuts originals i amb un Patronat constituït per un membre del Departament de Salut, un del Departament d'Economia i per una majoria de patrons independents. No obstant això, la Sindicatura de Comptes va assenyalar en el seu informe de l'any passat que aquesta era una situació irregular, per la seva prolongació en el temps, i que calia esmenar-la com més aviat millor.

Un procés d'anàlisi de l'hospital

Per aquest motiu, segons explica Ruíz en la seva resposta parlamentària, publicada en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), el seu departament va iniciar fa uns mesos un "procés d'anàlisi". Segons el conseller, es tracta de "trobar la millor fórmula jurídica possible i del procés necessari per a la transformació que permeti a aquest hospital continuar fent la seva tasca assistencial, docent i d'investigació amb la qualitat i l'excel·lència que ha vingut portant a terme els últims anys".

La missió del nou ens gestor de l'Hospital Clínic ha de ser, segons el conseller, "continuar prestant serveis vinculats al contracte de prestació pública que té actualment l'Hospital Clínic amb el CatSalut".

El Govern reitera que no vol privatitzar-lo

Després que alguns mitjans i grups de l'oposició van denunciar la presumpta intenció del departament de privatitzar la gestió de l'hospital, el conseller assegura en la seva resposta que "les possibles fórmules estudiades tenen com a eix principal el manteniment del patrimoni de titularitat pública".

No obstant això, el conseller puntualitza que la fórmula jurídica ha de ser una "amb la qual, assegurant la prestació pública, pugui dotar-se d'elements de flexibilitat i autonomia que li permetin aconseguir un compromís encara més gran dels seus professionals".

stats