ACCIÓ SOCIAL
Societat 16/02/2011

Les entitats socials demanen a Cleries que desplegui del tot la llei de la dependència

Cleries ha reiterat avui que el seu departament no ha retallat les ajudes als dependents sinó que ha optat per prioritzar els recursos. "Les retallades les practiquen altres", ha dit el conseller, en un missatge dirigit a l'Estat

Redacció
2 min

BarcelonaLes entitats socials han mogut fitxa després de la compareixença al Parlament del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. Les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) han demanat, en un comunicat, la necessitat d'aconseguir "el ple desplegament de la llei tal com està previst". ECAS ha fet aquest pronunciament després que Cleries anunciés que sol·licitarà a l'Estat que ajorni l'entrada en vigor de l'atenció als dependents moderats. El Govern demana resoldre primer el pagament de prestacions i serveis als grans dependents i dependents severs abans de centrar-se en l'altre col·lectiu.

ECAS admet que les paraules del conseller han generat "preocupació" en el sector de l'acció social. Aquesta federació emplaça l'Administració (Estat i Generalitat) a assumir la responsabilitar de vetllar pel "compliment efectiu dels drets reconeguts per llei, i a prioritzar la inversió social per cobrir les necessitats de la població més vulnerable". Les entitats socials entenen que les possibles retallades pressupostàries "no poden significar l'incompliment de la llei", en aquest cas, de l'atenció a la dependència. També reclamen al govern central que compleixi els compromisos de cofinançament de l'aplicació de la llei amb les comunitats autònomes.

ECOM, com a representant del col·lectiu de persones amb discapacitat física, ha posat de manifest el seu desacord amb l'anunci del conseller que no es podrà respectar el desplegament de la llei de la dependència. "De res serveix aprovar lleis si després no es poden exercir els drets que et reconeixen", comenta Anna Collado, gerent d'ECOM.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha donat el seu suport al Govern perquè reclami a Madrid els diners necessaris per poder aplicar la llei a Catalunya.

Davant l'allau de posicionaments, el conseller de Benestar Social i Família ha puntualitzat avui que "les retallades les practiquen altres", en un missatge dirigit a l'Estat. "M'han acusat de retallar, però el que jo faig és prioritzar", ha afirmat Cleries durant l'esmorzar informatiu, en el qual ha tornat a carregar contra el govern tripartit.

stats