Un grup d'Erasmus canvia l'estada a Dinamarca per un apartament a Tenerife

Els universitaris seguiran les classes virtuals des de les Canàries per la pandèmia fins que els deixin entrar al país

2 min
La Laia i la seva companya d'universitat, a l'aeroport de Barcelona, a punt per marxar a Tenerife

Dues estudiants catalanes, un de Bèlgica, un d'Holanda, dos italians, un txec i un d'Alemanya. Podria ser l'inici d'un acudit però no ho és. Són els companys d'Erasmus de la Laia, una estudiant d'educació infantil i primària de la Universitat de Barcelona que han decidit convertir el seu frustrat Erasmus a la Universitat d'Aarhus, a Dinamarca, en unes setmanes en un apartament de Tenerife. "Seguirem fent les classes online però des de les Canàries", diu a l'ARA. Aquest diumenge van aterrat a l'illa i s'hi volen estar fins que Dinamarca els doni permís per entrar i començar, per fi, l'Erasmus que fa temps que esperen i que la pandèmia fins ara els ha anat ajornant.

El curs havia de començar al febrer, però just abans que la Laia marxés van augmentar les restriccions per frenar l'onada de contagis després de Nadal i els estudiants d'Erasmus no podien entrar al país. Els 12 universitaris europeus apuntats al curs específic d'educació en la natura van començar les classes des de la seva habitació. "Som a casa, però amb el cap a una altra banda. Ens hem posat cara per les pantalles i hem pensat que seria xulo coneixe'ns tots en una altra banda. I si no pot ser a Dinamarca, doncs serà a les Canàries", diu la Laia. "No ens hem vist mai, però confiem que estarem bé", explica, amb una barreja d'emoció i nervis difícil de controlar.

"No ho he portat gaire bé"

I els professors? "No ho saben. Crec que aniran veient per les càmeres que estem tots junts..." Els estudiants tenen previst seguir per ara les classes online des d'allà, i volar cap a Dinamarca quan els donin permís, potser després de Setmana Santa.

Les esperances que la Laia tenia dipositades en aquesta nova etapa s'han acabat convertint en molta incertesa. No amaga la decepció que li ha comportat tota aquesta situació. "Tots els meus companys de la UB han pogut marxar d'Erasmus, però Dinamarca és l'únic país que no ens deixa entrar. Emocionalment, no ho portava gaire bé. De mica en mica m'he anat mentalitzant i hem anat paint que no tindrem un Erasmus normal", admet la Laia. Al final, ella i els seus companys han volgut capgirar la situació: "Si l'Erasmus va d'espavilar-nos, doncs espavilem-nos. És la cosa més random que m'ha passat aquest any: pensar que aniria a Dinamarca d'Erasmus i me'n vaig a les Canàries".

Així, han canviat els abrics i les samarretes tèrmiques per fer front als 4 graus de màxima d'Aarhus pels pantalons i banyadors per baixar a la platja entre classe i classe. La pandèmia els ha obligat a seguir les classes universitàries per internet i a conèixer nous amics a través de les pantalles, però la Laia i els seus companys no volen perdre l'oportunitat de viure un Erasmus, encara que sigui a 4.300 quilòmetres de les aules de la universitat on estan matriculats.

stats