SOCIETAT
Societat 12/04/2012

L'Ertzaintza només farà servir les pilotes de goma en casos "excepcionals"

El conseller d'Interior anuncia que en restringirà l'ús arran de la mort d'un aficionat de l'Athletic de Bilbao

Ara
1 min

BarcelonaEl govern basc ha anunciat aquest matí que l'Ertzaintza restringirà l'ús de les pilotes de goma arran de la mort d'Iñigo Cabacas, l'aficionat de l'Athlètic de Bilbao que va rebre un fort cop al cap amb una pilota de goma disparada per la policia basca.

El conseller d'Interior, Rodolfo Ares, ha anunciat que només podran fer servir les pilotes de goma els agents antiavalots i en casos "excepcionals". L'ús quedarà prohibit per als agents de Seguretat Ciutadana a partir de l'1 de gener del 2013.

En una compareixença al Parlament basc, Ares ha demanat "perdó" als familiars i amics d'Iñigo Cabacas i n'ha assumit la "responsabilitat política".

"Vull anunciar-los que a partir de l'1 gener del 2013 totes les unitats de Seguretat Ciutadana tindran prohibida la utilització d'escopetes llançadores de pilotes. És el temps que considerem necessari per dotar-nos de nou material antiavalots i formar els agents", ha dit Ares. Després ha afegit: "Les escopetes llançapilotes seguiran utilitzant-se, en tot cas, per les unitats especialitzades, la brigada mòbil i la brigada de reforç de Seguretat Ciutadana en ocasions excepcionals, i també reiterant un estricte control del seu ús i per ordre dels comandaments competents".

Ares també ha anunciat que a partir de l'1 de juny tots els agents de l'Ertzaintza portaran "de manera visible" un número d'identificació.

stats