Societat 18/01/2016

Rescaten dos escaladors al Pedraforca després de passar la nit atrapats per una placa de gel

Els Bombers han hagut d'accedir a la zona a peu, on han arribat a la matinada

Selena Soro
1 min
Pedraforca

BarcelonaDos escaladors que estaven a punt d'arribar al cim del Calderer, al Pedraforca, han hagut de ser rescatats aquesta matinada després de passar la nit atrapats per una placa de gel al vessant nord de la muntanya.

Poca estona abans d'arribar al cim, els dos escaladors van topar-se amb una gran placa de gel sobre la roca: no podien avançar i tampoc s'atrevien a retrocedir. Quan quedaven deu minuts per les deu van avisar els Bombers. El rescat amb helicòpter, però, era impossible. Era de nit i els mitjans aeris no es podien mobilitzar.

Per això, dues dotacions terrestres del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers van acostar-se a la zona a peu. Enmig de la foscor, van arribar al lloc on eren els escaladors, a aproximadament tres hores de recorregut. Primer en van baixar un i després l'altre, i al voltant de les sis del matí tots dos eren al Mirador del Pedraforca. Tot i que havien agafat una mica de fred, es troben en bon estat de salut, segons el Bombers.

L'agost passat un escalador va morir al Pedraforca després de caure per un desnivell de 20 metres mentre feia la via Homedes, a la cara nord de la muntanya.

stats