Societat 18/10/2017

Neix un nou espai per a joves emprenedors

A la UPC de Terrassa, el projecte té l'objectiu d'impulsar l'emprenedoria entre els estudiants

Acn
1 min
Un grup d'estudiants ja han començat a treballar a les instal·lacions de l'espai EMPRÈN UPC Terrassa

BarcelonaLa Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Ajuntament de Terrassa han signat, aquest dimecres, un acord per crear l'espai EMPRÈN UPC Terrassa. El vincle entre les dues institucions té com a principal objectiu poder fer realitat les idees de negoci dels estudiants del centre i, d'aquesta manera impulsar l'emprenedoria i fomentar la creació d'empreses de base tecnològica en territori català. L'espai -ubicat a l'edifici TR10- comprèn uns 200 metres quadrats, amb tres sales de treball i un tècnic dinamitzador que guiarà els estudiants en els inicis dels seus projectes.

Cinc mesos de formació

Com si es tractés d'una incubadora, els estudiants que formin part d'aquest projecte rebran diferents sessions de formació al llarg de cinc mesos. Dotze hores mensuals de tutories, deu sessions de formació, jornades sobre finançament, experiències d'èxit i de comunicació per a poder fer realitat els seus projectes i tenir l'oportunitat de presentar-los davant de possibles inversors. L'espai EMPRÈN UPC Terrassa se suma a altres iniciatives com ara el que hi ha al Campus Nord a Barcelona, i que volen fomentar l'emprenedoria entre els joves. De fet, en els tres anys de vida de l'espai EMPRÈN del Campus Nord ja s'han creat 18 empreses i s'han generat 49 llocs de treball.

Actualment, ja hi ha un grup de 30 estudiants treballant en aquest espai, repartits en nou projectes d'empresa. Tots ells estan tutoritzats per una persona que no només els ajuda en el procés de creació de la idea, sinó que els imparteix una formació contínua amb els conceptes bàsics que ha d'assumir l'emprenedor per tenir èxit en els seus negocis.

stats