SOCIETAT
Societat 09/11/2012

El govern espanyol accelera la seva proposta per evitar desnonaments després de l'últim suïcidi

Fixa contactes "urgents" per avançar la reforma de la llei i poder modificar els períodes de carència en els casos dels col·lectius més vulnerables

Efe
1 min

MadridRepresentants dels ministeris de Presidència i Economia han decidit mantenir aquest divendres contactes "urgents i immediats" per ultimar una proposta sobre els períodes de carència en el pagament del deute hipotecari per evitar desnonaments de col·lectius necessitats. Fonts de l'executiu espanyol han informat que davant de la preocupant situació existent –aquest divendres s'ha registrat un altre suïcidi a Barakaldo d'una dona que havia de ser desnonada– han decidit avançar en la modificació dels períodes de carència en els casos dels col·lectius més vulnerables.

La intenció del govern espanyol és portar la seva iniciativa a la reunió que té previst mantenir dilluns amb els representants del PSOE per intentar arribar a un acord en l'adopció de noves mesures que puguin pal·liar el drama dels desnonaments. Aquests contactes urgents s'han accelerat després d'un altre cas de suïcidi, el segon cas registrat a l'estat espanyol en menys de vint dies. Dimecres la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, i la vice secretària general del PSOE, Elena Valenciano, van mantenir una reunió per intentar acostar posicions.

stats