Societat 16/10/2014

El govern espanyol diu que l'immigrant del vídeo de Melilla "no estava ferit" sinó que feia "resistència passiva"

Assegura que alguns subsaharians van escopir als agents en intentar saltar la tanca mentre cridaven la paraula 'Ebola'

Europa Press
1 min
Una ONG mostra devolucions  en calent a la tanca de Melilla

MadridLa Delegació de govern espanyol de Melilla assegura que l'immigrant subsaharià que s'aprecia en el vídeo difós aquest dijous per l'ONG Prodein en estat aparentment inconscient després de ser colpejat per diversos agents de la Guàrdia Civil "no estava ferit", sinó que estava adoptant una actitud de "resistència passiva". En el vídeo esmentat els agents procedeixen a tornar-lo al Marroc a través de la tanca fronterera.

Així ho ha explicat a Europa Press una portaveu de la Delegació de govern espanyol a Melilla, que ha afegit que té informació que acredita que no estava ferit. Insisteix que "no estava convulsionat, ni sagnant", i que, en cas de presentar lesions, la Guàrdia Civil hauria recorregut a les autoritats sanitàries per atendre'l.

Recorda que, després del salt d'aquest dimecres, fins a cinc immigrants que van resultar ferits van ser traslladats a un centre sanitari i que després d'aquest desplaçament ja no es pot realitzar el rebuig en frontera i per això van ser portats al CETI de Melilla.

Així mateix, el govern espanyol ha assegurat que "no hi ha dubte que la Guàrdia Civil compleix escrupolosament la llei". Ha explicat que el salt d'aquest dimecres "va ser violent" i que hi va haver "escenes violentes com escopir als agents i cridar la paraula 'Ebola'". "En aquestes situacions és normal que la Guàrdia Civil actuï amb contundència", ha dit aquest portaveu, que considera que vídeos com el difós per Prodein "només busquen posar en dubte la feina que fa la Guàrdia Civil".

stats