Societat 29/07/2011

El govern espanyol traspassa els toros del ministeri d'Interior al de Cultura

Les funcions transferides són de foment i protecció d'aquesta activitat i la decisió ja s'havia pres fa uns mesos, però aquest divendres s'ha fet efectiva amb un reial decret aprovat al consell de ministres

Efe
1 min

MadridEl ministeri espanyol de Cultura ha assumit competències en matèria de tauromàquia i activitats taurines que fins ara corresponien a Interior, segons estableix un Reial decret aprovat avui pel consell de ministres.

Les competències que assumeix el departament d'Ángeles González-Sinde es refereixen al foment i protecció d'aquesta activitat, els estudis, estadístiques i anàlisi sobre la matèria, i el registre de professionals del sector, a més del secretariat de la Comissió Consultiva Nacional d'Afers Taurins .

"El reial decret que ara s'aprova acaba d'ordenar el sector i dóna satisfacció a necessitats de correcta ubicació i atenció de la disciplina i dels professionals del sector", considera Cultura en un comunicat.

D'aquesta manera, segons el ministeri, es tanca també l'esquema de tasques adjudicades a les diferents administracions, ja que les autonomies ja exerceixen amb exclusivitat les competències en matèria d'espectacles públics i l'activitat de policia dels espectacles taurins.

L'assumpció d'aquestes competències per part del ministeri de Cultura havia estat reclamada pels professionals del sector taurí i finalment acordada amb Interior fa uns mesos, "entesa la tauromàquia com una disciplina artística i un producte cultural", indica el comunicat.

stats