MEDI AMBIENT
Societat 09/12/2010

Els espanyols són els europeus pitjor informats sobre les emissions dels seus cotxes

Un estudi de cinc ONG conclou que Espanya és el país on més s'incompleix la directiva europea que obliga a informar sobre emissions de CO2 dels automòbils. Només un 30% dels anuncis en premsa i cap de les tanques publicitaries inclouen la informació

Efe
1 min

MadridEls espanyols són els europeus menys informats sobre les emissions de CO2 dels cotxes que compren, ja que els impresos i tanques publicitaries incompleixen la directiva europea que regula com informar sobre les emissions. Així ho demostra un estudi elaborat per cinc ONG ambientals a Espanya, Bèlgica, França, Itàlia i Regne Unit i que avui ha presentat Ecologistes en Acció.

El portaveu de l'ONG, Mariano Gonzàlez ha dit que l'incompliment és generalitzat però dels cinc països analitzats, Espanya és el que més l'incompleix. "Cap dels analitzats compleix el requisit que la informació sobre emissions sigui almenys tan visible com la informació principal", ha dit Gonzàlez. Pel que fa als anuncis en premsa, la mitjana europea del compliment és del 30% i el país que ho fa millor és Regne Unit, on un 76% compleixen la directiva. En les tanques publicitaries apareix en un cos molt més petit en tots els casos analitzats a Espanya.

Les ONG ambientals i la Unió de Consumidors d'Espanya han denunciat de manera persistent el seu incompliment. Com a resultat d'aquestes denúncies l'Agència Catalana de Consum ha obert cinc expedients sancionadors, General Motors ha reconegut públicament el seu incompliment i la Comissió Europea estudia una denúncia d'Ecologistes en Acció que acusa al govern espanyol d'inacció davant l'incompliment. També han demanat al govern la creació d'un organisme que vigili "els reclams ambientals enganyosos, que confonen i enganyen al consumidor sota premisses falses i descontextualitzades". Una iniciativa similar a la que ha prohibit que els anuncis de cotxes utilitzin el prefix eco a Noruega i Regne Unit.

stats