Societat 15/08/2011

Un miler de veïns de Lloret de Mar es manifesten per rebutjar l'incivisme

Els veïns han denunciat en una marxa silenciosa els aldarulls de la setmana passada i reivindiquen l'orgull de viure a la ciutat costanera de la Selva

Narcís Presas
2 min
Capçalera de la manifestació a Lloret / NARCÍS PRESAS

Lloret de MarUn miler de veïns de Lloret de Mar s'han manifestat aquest vespre per mostrar el seu rebuig a l'incivisme i també pel tractament que els mitjans de comunicació han fet dels aldarulls de la setmana passada entre turistes i policia, així com per netejar la mala imatge que s'ha difós de la ciutat i reivindicar l'orgull de viure a la ciutat costanera de la Selva.

La manifestació ha transcorregut silenciosament i en arribar al final, a la plaça de la vila, hi ha hagut una gran ovació. La marxa estava encapçalada pel lema "Nosaltres estimem Lloret, no volem incívics" i en el seu manifest expliquen que “som un grup de lloretencs que hem dit prou, que estem orgullosos de la nostra vila i que volem que tothom sàpiga que no estem d’acord amb la imatge que s’està volent donar del nostre poble”. En el recorregut d'aquesta concentració es passarà per tota l'avinguda Just Marlès, l'epicentre dels incidents. Els gegants de la vila també s'han sumat a la protesta.

Els organitzadors, que es desvinculen de qualsevol grup polític o associació del poble, han convidat tots els veïns a participar a la manifestació, a la vegada que han mostrat el seu rebuig per tots aquells que “vinguin a cridar, insultar o fer soroll”.

L’Associació de Comerciants també s'ha unit a la convocatòria i ha fet una crida a la població, tant a botiguers com a veïns, perquè facin visible el lema “Nosaltres estimem Lloret. No volem incívics”. L’entitat demana que la frase es pugui llegir tant en els aparadors, com als balcons o a les portes d’arreu del municipi, per donar suport a la manifestació. “Hi haurà molta gent treballant que no podrà anar a la manifestació i volem demostrar que també estem orgullosos de Lloret”, han dit fonts de l’Associació.

stats