SOCIETAT
Societat 10/07/2012

Estrella Damm patrocinarà cinc anys més l'activitat castellera a Catalunya

El conveni ja sumarà 20 anys i compta també amb la participació de TV3 per a la difusió de la tradició catalana

Marta Pinzolas
2 min
El cinc de vuit dels Capgrossos de Mataró, una de les principals construccions de diumenge a Premià.

BarcelonaL'empresa de cervesa Estrella Damm ha renovat per cinc anys més el conveni de patrocini de l'activitat castellera a Catalunya que va firmar per primer cop el 1997. Per tant, amb aquests cinc anys ja en seran vint de cooperació entre el món casteller i l'empresa Damm, que a través del patrocini assegura un millor finançament per a les colles. El conveni també compta amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que, mitjançant TV3, possibilita una millor cobertura i difusió de l'activitat castellera.

Aquesta col·laboració entre el públic i el privat "és una metàfora del que ens agradaria que passés al país", ha subratllat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en l'acte de la firma del conveni que ha tingut lloc aquest matí a l'Antiga Fàbrica Damm. "Si això suma, els resultats són magnífics", ha assegurat, i s'ha mostrat orgullós dels castells, que "són un magnífic exemple de com la tradició es pot mantenir viva i mirar endavant". El conseller ha volgut tenir unes paraules d'agraïment per a l'empresa Damm, que considera "una empresa amiga", i per a la Televisió de Catalunya, sense el suport de la qual el desplegament dels castells a casa nostra no hauria estat possible. "TV3 engrandeix la cultura del nostre país", ha destacat.

D'altra banda, el director de TV3, Eugeni Sallent, ha explicat que volen "seguir apostant per l'activitat castellera, pels valors que representa de cultura de l'esforç, treball en equip i esperit de superació, i perquè a més de patrimoni de la humanitat, són un símbol nacional". És per això que faran un pas més enllà en la difusió d'aquesta tradició i ampliaran la seva presència als actes castellers. Per tot això, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Valdé, ha etzibat un "amunt i gràcies" i ha explicat que després de la declaració dels castells com a patrimoni mundial de la humanitat per la Unesco, han començat una nova temporada més forts que mai.

L'acte ha finalitzat amb la firma del conveni i un brindis amb la cervesa patrocinadora que han protagonitzat les autoritats convidades, entre les quals també hi havia Brauli Duart, president del Consell de Govern de la CCMA, i Enric Crous, director general de l'empresa Damm.

stats