Societat 23/04/2014

La música complexa excita més les dones

Un estudi de la Universitat de Sussex avala les teories de Darwin, per qui una de les funcions principals de la música és la seducció sexual

Efe
2 min
Una partitura / GETTY IMAGES

LondresLa música "complexa" excita sexualment les dones més que la considerada "simple", segons un estudi de la Universitat de Sussex publicat a la revista científica 'The Proceedings Of The Royal Society B'. La troballa d'aquest grup de científics podria avalar algunes de les teories formulades en aquest camp per Charles Darwin (1809-1882), que va assegurar que una de les funcions principals de la música és participar en la seducció sexual.

La investigació, dirigida per Benjamin Charlton, indica que en la fase de màxima fertilitat del cicle menstrual les dones prefereixen companys sexuals capaços de generar música més complexa. "Les conclusions de l'estudi ofereixen per primera vegada suport a l'afirmació original de Darwin que la música va evolucionar a través de la selecció sexual", ha explicat Charlton.

Per a aquest treball, l'investigador va comptar amb la participació de 1.500 dones, amb una edat mitjana de 27,9 anys, que no estaven embarassades, ni donant de mamar ni usaven anticonceptius hormonals. En un primer experiment es va demanar a les dones triar la més complexa d'entre quatre peces musicals similars compostes per a piano. Les quatre melodies progressaven des d'un ritme simple i amb pocs acords fins a ritmes sincopats, acompanyats d'una gran varietat d'acords, ha assenyalat Charlton.

Després, es va preguntar a les dones si preferirien tenir els compositors de la peça més simple i de la segona més complexa com a parella sexual a curt termini o com a parella per a una relació duradora. Els resultats demostren que quan el risc de concepció era més alt, les dones només van triar els compositors de les músiques més complexes com a companys sexuals a curt termini. Quan es va preguntar quin tipus de compositor volien per a una relació duradora, les entrevistades no van mostrar una preferència marcada cap a un o altre.

"La capacitat per crear música complexa podria ser un indicatiu de l'existència d'habilitats cognitives avançades. En conseqüència, les dones podrien adquirir beneficis genètics per a la descendència en triar com a companys sexuals músics capaços de crear música més complexa", ha afegit Charlton.

stats