Societat 28/05/2019

43 estudiants catalans reben una beca de La Caixa per fer un postgrau a l'estranger

Entre les províncies amb estudiants premiats destaquen Barcelona i Madrid, amb 32 i 20 becats respectivament

Ara
2 min
El conjunt de premiats en l'acte de lliurament de premis a CaixaForum Madrid

MadridLa Caixa ha lliurat aquest dimarts al CaixaForum Madrid 120 beques a universitaris d'arreu de l'Estat per cursar els estudis de postgrau a l'estranger. Entre els seleccionats de la 37ena edició del programa hi ha 43 universitaris catalans que, com la resta de premiats, han sigut admesos en universitats de tot el món. L'acte ha comptat amb la presència dels reis Felip VI i Letícia, que han presidit l'entrega dels premis, i amb la ministra d'Educació i Formació Professional del govern espanyol en funcions, Isabel Celáa. També hi han assistit, en representació de la Fundació Bancària La Caixa, el seu president, Isidre Fainé, i el seu director general, Jaume Giró.

"Aquesta beca és, per als 120 estudiants, un guardó al seu esforç i al seu historial de mèrits, però sobretot a l'obstinació que han mostrat esprement, a fons, tot el potencial que atresoren en el seu cervell i en les seves ànimes", ha dit Isidre Fainé en el seu discurs. "Cap dels projectes que han presentat els becaris és convencional. En tots hi ha originalitat, innovació, atreviment per explorar camins fins ara poc freqüentats i ganes de canviar el món", ha afegit el president de l'entitat.

Del conjunt de beques concedides en la convocatòria d'aquest any, 65 han sigut per cursar estudis a Europa i 55 per estudiar a Amèrica del Nord i Àsia. Pel que fa a la mitjana d'edat dels becaris, és de 26 anys. La majoria dels premiats són homes, un 55% per un 45% de dones. La nova promoció compta amb estudiants de 34 províncies i de 4 països estrangers, els Estats Units, Veneçuela, Grècia i el Perú. Barcelona i Madrid destaquen entre les demarcacions amb més estudiants, amb 32 i 20 becaris respectivament, seguides de València i Astúries.

25 disciplines diferents

Les beques concedides aquest any han sigut per a candidats de 25 disciplines diferents, entre les quals destaquen les enginyeries (32), economia i empresa (14) i ciències mèdiques i de la salut (11). També s'han concedit beques a estudiants de relacions internacionals (8), ciències de la vida (6), arts visuals (5), dret (5) i física (5). L'acte ha comptat amb la presència de l'antiga becada Julia del Amo, becària al Regne Unit el 1995, que s'ha adreçat als assistents en representació del col·lectiu d'exbecaris. Del Amo és llicenciada en medicina i cirurgia i és experta en VIH.

Des que es van crear les beques, 3.335 universitaris han pogut ampliar la seva formació a l'estranger gràcies a la inversió total de prop de 162 milions d'euros de l'entitat. D'aquesta manera, el programa s'ha convertit en el més important de l'Estat entre els promoguts per una entitat privada i en un dels més rellevants d'Europa.

stats