Societat 05/09/2019

L'exalcaldessa de Figueres, a un pas del judici per desobediència per l'1-O

El jutjat afirma que Marta Felip hi va participar de manera "activa" i posa d'exemple els seus tuits

Ara
1 min
L'alcaldessa de Figueres declara als jutjats que l'1-O va actuar "com una ciutadana més"

GironaL'exalcaldessa de Figueres i ara secretària general de la conselleria d'Empresa, Marta Felip, és a un pas d'asseure's al banc dels acusats per un presumpte delicte de desobediència per la seva suposada participació en l'organització de l'1-O a la capital de l'Alt Empordà. El jutjat d'instrucció 6 de Figueres ha acordat continuar amb el procediment obert i ha traslladat el cas a la fiscalia i a les acusacions perquè formulin els seus escrits d'acusació. El tribunal també ha marcat que en un termini de deu dies sol·licitin la celebració d'un judici.

En la seva interlocutòria, el jutge exposa que Felip va participar "de forma activa, contumaç i material" en el desenvolupament del referèndum "procurant" que es poguessin utilitzar quinze locals municipals per a la votació i "afavorint i facilitant" la celebració de l'1-O tot i que sabia que el Tribunal Constitucional l'havia prohibit.

En aquest sentit, defensa que va dur a terme accions de "direcció, organització, seguiment, informació a tercers i supervisió" del referèndum. I que ho va fer a través de la xarxa social Twitter, des de la qual "facilitava informació" sobre les incidències que hi va haver durant la votació i sobre els resultats del referèndum al municipi.

El magistrat, doncs, rebutja els arguments de l'advocat de Felip, que va demanar l'arxivament del cas perquè defensava que la seva actuació es va limitar a l'emissió d'una carta "de naturalesa privada i amb un mer i simple valor polític".

stats