Societat 19/01/2012

Expulsat d'un institut valencià per denunciar a Facebook que passa fred a classe

Fran Tejedor va penjar una foto dels seus companys de classe tapats amb mantes per protestar contra la manca de calefacció que han provocat els impagaments de la conselleria valenciana d'Educació

Ara
2 min
Companys de classe de Fran Tejedor

BarcelonaUn jove de l'IES Vila-roja, d'Almassora, a Castelló, ha estat expulsat del centre per pujar una foto a Facebook que criticava la manca de calefacció del centre. A la imatge apareixien els seus companys de classe tapats amb mantes. És una situació que s'ha transformat en una cosa habitual aquest hivern, a causa del fred que passen en molts centres perquè la Generalitat valenciana no té diners per pagar el rebut de la calefacció.

Dijous passat, en plena polèmica per aquests impagaments de la Generalitat valenciana, Fran Tejedor va queixar-se a Facebook amb la foto de la situació que estaven vivint. "Feia tant fred, i la calefacció no anava, que vam dir de fer una foto reivindicativa, no esperàvem que sortís als mitjans", va explicar un dels companys que ahir es van passar el matí protestant a les portes del centre.

Aquesta fotografia va caure en mans de la coalició política Compromís i, al dia següent, ja va sortir a la premsa local, la qual cosa no va agradar gens a la directora, Rocío Ródenas, que va decidir expulsar el jove per perjudicar la imatge del centre.

"Dilluns a última hora em va dir que estava expulsat i que no vingués a classe durant quatre dies", explica el Fran. La directora li va assegurar que l'any passat es va fer el mateix amb un alumne per penjar una foto a la mateixa xarxa social i que a ell també l'havien d'expulsar segons el règim intern. Davant d'aquesta privació de la llibertat d'expressió davant dels greuges derivats de la mala gestió del diner públic, els companys de classe han entès que aquesta decisió no és vàlida, segons el reglament. A més, l'afectat assegura que "no m'han tramitat cap justificant ni cap escrit".

Per això va decidir tornar a classe dimarts i el cap territorial d'Educació li va acabar donant la raó. Així, va parlar amb la directora perquè el readmetés immediatament. Ara, el Fran serà jutjat pel consell escolar, encara que el centre ha comunicat a la Inspecció educativa que no va a acordar cap expulsió amb relació al cas.

stats