Societat 23/10/2017

Els veïns expulsen dues persones que tornaven a ocupar un dels narcopisos clausurats del Raval

El pis, al número 22 del carrer d'En Roig, és un dels que es va tapiar divendres

Ara
3 min
Els veïns expulsen dues persones que tornaven a ocupar un dels narcopisos clausurats del Raval

BarcelonaNova nit de tensió al carrer d'En Roig del Raval, on els veïns continuen en peu de guerra contra els narcopisos. Després de veure com dos individus havien tornat a entrar per la finestra a un dels dos pisos que els Mossos d'Esquadra van clausurar divendres, els veïns van decidir passar a l'acció i demanar als okupes que marxessin si no volien que ells mateixos els fessin fora. Segons expliquen els veïns, els dos individus havien accedit al pis (el 3r 2a del número 22 del carrer d'En Roig) per la finestra i, per tant, sense trencar els tapiats que s'hi van fer divendres. En aquell moment, una vintena de veïns ja haurien acudit al pis per impedir que l'ocupació anés endavant.

Segons fonts policials consultades per l'ACN, els veïns van denunciar els fets cap a un quart de vuit del vespre, quan dos individus intentaven accedir a un dels habitatges clausurats per un edifici adjacent. Segons el relat d'un dels veïns, en un primer moment agents de la Guàrdia Urbana de paisà i dues unitats dels Mossos es van acostar al carrer d'En Roig per veure què passava, però en comprovar que no s'havien alterat els tapiats, van instar els veïns a presentar una denúncia. Els Mossos han conformat a l'ARA que la nit del 22 d'octubre hi va haver diversos intents d'ocupació d'aquest pis.

"Els veïns vam decidir que no permetríem que es quedessin a dormir", relata un portaveu veïnal, que explica que van dir als ocupants que sortissin i que, si ho feien així, ells mateixos garantirien que ningú els increpava en el moment d'abandonar l'immoble, quan, segons aquest veí, ja hi havia una quarantena de persones a fora disposades a impedir que el pis tornés a ser ocupat.

Els veïns van optar per foradar el tapiat per evacuar una de les dues persones i, tot i que pensaven que l'altra ja havia marxat, van descobrir, segons aquest relat, que encara era dins i que havia omplert una maleta amb material del pis. Segons els veïns, aquest home va acceptar marxar quan va arribar una nova dotació de Mossos. Després de moments de tensió, els concentrats van tornar a tapiar el pis amb el material que van adquirir en una ferreteria del barri. Els veïns asseguren que un dels nous okupes era un dels detinguts en l'operació de divendres, en què es van detenir tres homes per tràfic de drogues.

Segons els Mossos, els pisos, que estaven ocupats, "estaven habilitats per al consum i distribució de drogues" i s'hi van localitzar diverses dosis d'heroïna i cocaïna preparades per a la venda. Els veïns del carrer d'En Roig feia mesos que se'n queixaven, i aquest mateix diari va poder comprovar, a l'agost, que hi havia un degoteig constant de compradors i a dins s'hi consumia heroïna. Tècnics de l'Ajuntament havien arribat a treure més d'una tona d'escombraries d'aquest edifici.

Des de principi d'any, segons els Mossos, la policia ha entrat en 25 pisos del Raval i hi ha arrestat 30 persones. Només des del 26 de juliol afirmen que han desmantellat una desena de punts de venda al barri barceloní i que tenen obertes diverses investigacions relacionades amb altres narcopisos, de manera que aviat podrien fer més detencions. Bona part d'aquests casos s'investiguen arran de les queixes i denúncies dels veïns, farts del tràfic de drogues al barri, normalment en pisos ocupats.

Els cossos policials també han augmentat les patrulles uniformades a la zona i s'ha implementat un protocol de coordinació per agilitzar el procés per tapiar pisos i evitar que es tornin a ocupar. Els Mossos contacten amb els propietaris perquè els tapiïn ells o per aconseguir el seu permís per fer-ho de manera subsidiària.

stats