Societat 24/07/2015

Els familiars de l'accident de Santiago reclamaran "justícia" amb una concentració aquesta tarda

Avui fa dos anys del sinistre que va causar 79 morts

Europa Press
1 min
La part del davant del tren del descarrilament del tren Alvia a Santiago de Compostel·la, a Galícia / EFEs

Santiago de CompostelaLa Plataforma Víctimes Alvia 04.155, que agrupa la majoria de víctimes i familiars afectats pel greu accident ferroviari del 24 de juliol de 2013 a Santiago de Compostel·la, commemorarà el segon aniversari d'aquesta tragèdia amb una concentració per reclamar "veritat i justícia". El sinistre va causar 79 morts.

Aquest divendres, la Praza do Obradoiro acollirà un acte reivindicatiu, amb el qual les víctimes i els seus familiars volen reclamar també una comissió d'investigació "perquè es depurin totes les responsabilitats" per aquest accident. La plataforma considera que la postura dels dos grans partits, PP i PSOE, que ha tancat el pas de forma reiterada a que s'obri la comissió tant a les Corts de l'Estat com al Parlament gallec.

Ja a la tarda, realitzaran una marxa després de la missa que se celebrarà a les 18.00 hores. Una vegada acabada es desplaçaran fins al lloc on va succeir l'accident per fer un acte d'homenatge a les víctimes amb una ofrena de roses.

El maquinista del tren que va descarrilar, Francisco José Garzón, continua com a únic imputat en la causa judicial que instrueix a Santiago el jutge Andrés Lago.

stats