SOCIETAT
Societat 20/11/2012

Els familiars de la dona que va perdre l'ull durant els aldarulls de la vaga general emprenen accions legals

Amics de la víctima creen la plataforma 'Ojo con tu ojo' per demanar la retirada dels projectils antidisturbis

Acn
2 min
El germà d'Ester Quintana, la dona que hauria perdut un ull per l'impacte d'un projectil dels Mossos, aquest dimarts al lloc on van produir-se els fets. ACN

BarcelonaEls familiars d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull al Passeig de Gràcia de Barcelona, durant els aldarulls de la vaga general, han anunciat que emprendran accions legals per exigir responsabilitats. També demanen la col·laboració ciutadana per aconseguir documents gràfics que acreditin la presència policial en aquella zona i poder demostrar que l'impacte que va rebre va ser el tret d'un projectil d'un llançador, el subfusell GL-06.

El seu germà, Óscar Quintana, ha lamentat que encara cap membre del Govern hagi contactat amb ells. Els amics de la víctima han creat la plataforma 'Ojo con tu ojo' per demanar la retirada dels projectils antidisturbis. El germà de l'Ester ha assegurat que l'entorn de la dona, que definitivament ha perdut la visió d'un ull, encara no es creu què ha passat.

Ho ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació convocada al mateix lloc on asseguren que va rebre l'impacte, a la cantonada entre el carrer Casp i el Passeig de Gràcia. De moment s'han posat en mans d'advocats per emprendre accions legals i exigir responsabilitats.

També s'ha creat un compte de correu, animoester@gmail.com, que busca la col·laboració ciutadana per rebre documents gràfics que demostrin la presència dels Mossos en aquella zona, una possibilitat que el departament d'Interior ha negat, i que el cop que va rebre l'Ester va ser el tret d'un projectil d'un llançador GL-06.

El conseller Felip Puig assegura que durant els aldarulls no va llançar-se cap pilota de goma. Per això, si el llançament es va fer amb un projectil policial obligatòriament venia del subfusell. A diferència de les pilotes de goma, el GL-06 permet als policies seleccionar molt bé l'objectiu al qual disparen. Es minimitzen molt les opcions que l'afectat pugui ser un dany colateral d'una acció policial en comparació amb les pilotes de goma, però aquest impacte també té la capacitat de fer perdre la visió d'un ull.

La dona encara està ingressada, i els seus familiars han lamentat que cap membre del Govern s'hagi posat en contacte amb ells per interessar-se pel seu estat.

Els seus amics han creat la plataforma 'Ojo con tu ojo', que des d'ara lluitarà per la retirada, tant de les escopetes de pilotes de goma com dels llançadors de projectils. La primera acció de l'entitat ha estat de demanar als ciutadans que hi vulguin col·laborar que enviïn una fotografia de la seva cara amb un pegat ocular. La segona serà una concentració convocada per a aquest dimecres a les sis de la tarda davant de la conselleria d'Interior.

stats