SANITAT
Societat 31/05/2017

204 farmàcies catalanes no poden dispensar medicaments per problemes amb el sistema de recepta electrònica

Telefónica assegura que durant el matí d’avui quedarà solucionada la incidència amb la connectivitat

L.b.
1 min
ÀNIMS ENCESOS 
 En no cobrar de la Generalitat ni amb els 30 dies de retard habitual, els farmacèutics catalans s'han sentit "desenganyats" amb el tracte rebut:  "Quan un no cobra quan toca, s'encén la sang", deia el tresorer del Col·legi de Farmacèutics.

BarcelonaUna caiguda del sistema de dispensació de medicaments amb recepta electrònica ha provocat problemes a 204 –d'un total de 3.200– farmàcies catalanes. Les farmàcies afectades no han pogut dispensar durant 24 hores medicaments amb recepta electrònica per culpa d'aquesta incidència.

Al llarg del matí de dimecres s'ha resolt l'avaria que s'havia detectat a un dels equips del Centre de Processament de Dades de Telefónica.

Les farmàcies necessiten accedir al programa informàtic de la recepta electrònica per consultar el tractament i poder lliurar els medicaments necessaris. Un problema amb les operadores de telefonia ha provocat incidències en el sistema informàtic des del matí d'ahir, segons el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Es tracta d'una avaria localitzada a un dels equips del centre de processament de dades de Telefónica.

El col·legi assegura que l’accés dels usuaris a la medicació "està garantit" gràcies a "l’àmplia xarxa de farmàcies" i al fet que no es tracta d’una avaria generalitzada.

Les farmàcies de Catalunya es troben en un procés de migració de proveïdor, de Telefónica a Vodafone, però aquesta incidència és independent d'aquest procés, assegura el Col·legi. Les farmàcies que ja han fet la migració a Vodafone no estan afectades, però n'hi ha que encara tenen com a proveïdor Telefónica que tampoc ho estan.

stats