Solidaritat
Societat 25/04/2013

La Federació Catalana d'ONG demana la dimissió del director de l'Agència Catalana de Cooperació

Les ONG es queixen de la retallada del 80% i l'impagament de les subvencions des del 2010, i diuen que Carles Llorens ja no és un interlocutor vàlid

Ara
1 min

BarcelonaFrancesc Mateu, president de la Federació Catalana d'ONG per la Pau, el Desenvolupament i els Drets Humans, ha demanat avui la dimissió de Carles Llorens, director de l'Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat, per la manca de diàleg i solucions reals per al sector. Mateu ho ha fet al final del Consell de Cooperació, l'òrgan consultiu del govern català per aquests temes.

Les ONG han pujat el to de les seves reivindicacions sense renunciar a la via judicial.

La FCONG considera que les desmesurades retallades del 80% al sector de la cooperació, l'impagament de subvencions des de 2010 i el fet que tècnicament la cooperació hagi desaparegut - cap convocatòria de subvencions el 2012 i el 2013-, no respon només a raons econòmiques.

Les ONG afirmen entendre perfectament la greu situació econòmica, però lamenten que en comptes de rebre ajut per fer la feina a què s'havien compromès, només rebin "pressions i invitacions a desistir-hi".

stats