1 de maig
Societat 02/05/2011

Felip Puig sobre els violents a les manifestacions: "Tensarem la llei al màxim"

El conseller d'Interior no descarta "denegar" futures iniciatives als organitzadors de la protesta de l'1 de maig. Els detinguts per aldarulls es van elevar a 15

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha dit aquest dilluns que des del departament que comanda "tensarem la llei al màxim" per evitar els aldarulls públics que es produeixen en determinades manifestacions al carrer, i que, segons Interior, són sovint atribuïbles al mateix grup de persones. En un primer moment Puig ha dit que cal anar "fins allà on permet la llei i una mica més" per aturar aquestes situacions de desordre públic i malbaratament de mobiliari urbà o particular, paraules que després ha matisat per dir que s'interpretarà la llei de la manera més restrictiva possible, i no més laxa. Puig ho ha dit a RAC1.

En l'entrevista radiofònica Puig també ha recordat que una manifestació és "un dret fonamental", però que se n'ha d'informar prèviament. L'administració no la pot prohibir, però sí pot fer-la canviar de traçat si considera que pot ser conflictiva o, fins i tot, denegar-la si en ocasions anteriors els organitzadors no han estat capaços de fer-la transcórrer sense causar perjudicis públics.

Precisament, la part difícil és acreditar aquests antecedents. Puig, però, ha dit sobre els organitzadors de la manifestació alternativa d'aquest diumenge 1 de maig –en el marc de la qual s'han detingut quinze persones per aldarulls públics–: "Els instruirem un expedient administratiu perquè no han garantit l'ordre públic. Tindrà la màxima contundència i en prenem nota perquè qualsevol nova iniciativa que aquests grups vulguin impulsar, amb els precedents que ara tenim, ens la mirarem amb molta rigidesa. Amb aquests precedents és possible que puguem arribar a tenir arguments per denegar una propera manifestació".

stats