SOCIETAT
Societat 09/06/2013

Ferran Adrià i els millors cuiners catalans recapten més de 100.000 euros en un acte solidari per al Casal dels Infants

Les primeres espases de la gastronomia catalana participen en un acte que per primera vegada ha barrejat l'humor, l'espectacle i la cuina

Acn
2 min

BarcelonaFerran Adrià i els millors cuiners del país han participat a l'Auditori de Barcelona en un espectacle solidari a favor del Casal dels Infants.

Adrià, que ha liderat la convocatòria sota la iniciativa 'La Fàbrica del Menjar Solidari', ha donat les gràcies als participants i al públic i els ha anunciat la recaptació de 110.000 euros, que aniran a parar íntegrament a aquesta entitat, que enguany celebra 30 anys de lluita contra l'exclusió social.

Entre els cuiners que han col·laborat destaquen Carles Gaig, Cristian Escribà, Carme Ruscadella, Mey Hoffmann, Nando Jubany, Albert Adrià, Tito Colomines, Albert Enric i Joan Roca, del Celler de Can Roca, que ha sigut rebut amb un passadís organitzat per tots els cuiners pel seu nomenament com a millor cuiner del món.

L'acte que s'ha celebrat aquest diumenge a l'Auditori de Barcelona sota el paraigua de la iniciativa de Ferran Adrià 'La Fàbrica del Menjar Solidari' té el seu antecedent en la 'Tapa solidària' que es va fer fa dos anys. Ara, ha explicat Adrià, la 'Tapa solidària' s'ha convertit en una iniciativa de més dimensió per ajudar en la labor social que desenvolupa el Casal dels Infants.

En la seva primera intervenció, el cuiner d'El Bulli ha assenyalat que per primera vegada al món s'organitza un acte que barreja l'humor, l'espectacle i la cuina.

Ferran Adrià ha donat també les gràcies al director de 'Polònia', el periodista i historiador Toni Soler, que des del ''primer minut'' va acceptar participar en aquesta iniciativa a favor dels nens, joves i famílies en risc d'exclusió social.

Passadís per a Joan Roca

Un dels moments més entranyables de l'espectacle ha sigut quan, després d'haver sortit a l'escenari tots els cuiners que han secundat la convocatòria de Ferran Adrià, s'ha organitzat sobre de l'escenari un passadís futbolístic per rebre Joan Roca, recentment nomenat millor cuiner del món.

En el transcurs de l'espectacle, conduït per Quim Morales i l'equip del programa 'La segona hora' de RAC 1, els cuiners han preparat diferents plats dolços i de postres.

La cadena de supermercat Caprabo, que col·labora des del 1999 amb el Casal dels Infants, també ha col·laborat en aquesta iniciativa repartint entrades entre els seus clients.

Poc abans de començar l'acte, Ferran Adrià, acompanyat del seu doble de 'Polònia', ha explicat la satisfacció que suposava poder participar en un acte solidari a favor dels nens amb risc d'exclusió social. Adrià ha afegit que en aquests moments de recessió i de forts ajustos pressupostaris per part de les administracions és la societat civil la que s'ha de mobilitzar per aportar solidaritat als més vulnerables.

A l'espectacle també hi ha participat el músic Xavi Lozano, especialista a fer música amb objectes quotidians, acompanyat de l'orquestra Basquet Beat de Joves del Casal.

El Casal dels Infants concentra els seus esforços en els barris més vulnerables per aconseguir millores concretes i sostenibles en la qualitat de vida dels nens, joves i famílies en risc de pobresa.

stats