Societat 20/09/2013

Les Festes de la Mercè, protagonistes del cap de setmana

Del 20 al 24 de setembre, Barcelona s'omplirà de música, tradició, commemoracions, foc i llum, entre d'altres

2 min

BarcelonaUn any més, la Festa Major de Barcelona, la Mercè, ja és aquí. Enguany, seran cinc dies -del 20 al 24 de setembre- carregats d'activitats amb el passat, el present, la tradició i la modernitat com a estendards.

El divendres 20 la festa s'inicia amb el pregó del cuiner Ferran Adrià. També començaran espectacles que es podran veure mentre duri la festa, com ara les projeccions a la façana de l'ajuntament, o 'Passat amb futur', de Dani Serra i Franc Aleu, un viatge per la història des del segle XVIII fins a l'actualitat.

Els concerts seran el pa de cada dia als diferents escenaris de la ciutat. Per començar, Los Manolos i Peret posaran aquest divendres la nota rumbera a la plaça de Catalunya.

El Tricentenari, a la Ciutadella

El dissabte 21, pot ser un bon dia per entrar a la Barcelona del 1700 al parc de la Ciutadella, que serà l'escenari de recreacions històriques a 'La ciutat de la bullícia'. Paral·lelament, però, la Barcelona del 2014 també tindrà espai al parc, representada pels millors artistes de carrer de la ciutat. Al passeig de Lluís Companys, d'altra banda, tindrà lloc la 33a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, i al vespre, a l'Antiga Fàbrica Damm, es farà un dels concerts més destacats del BAM, el de Miles Kane.

El diumenge 22, la Festa Castellera de les colles convidades al matí, i la Porta de l'Infern i el Correfoc al vespre, constituiran els ja tradicionals actes de la Mercè.

El dilluns 23 els gegants seran els protagonistes als carrers de la ciutat vella amb la Xambanga, el mateix dia que als escenaris de l'avinguda de la Reina Maria Cristina i el Fòrum se celebraran alguns dels concerts que ofereixen emissores de ràdio.

Finalment, el dimarts 24, la Diada de la Mercè ofereix el matí de festa major, amb els trabucaires, els falcons, l''Anada a ofici', els gegants i el ball de l'Àliga, i la Diada Castellera de les colles locals. A la tarda, la tradició seguirà amb la Cavalcada de la Mercè, just abans del Piromusical.

Altres activitats

Tot i que la Mercè ocupa la major part de l'agenda cultural d'aquests dies, el dijous 26 arriba al Coliseum 'The Hole', un espectacle que uneix teatre i cabaret. A part, Eros Ramazzotti farà una visita al Palau Sant Jordi.

Pel que fa al cinema, aquesta setmana s'estrena 'Jobs', la pel·lícula biogràfica en què Ashton Kutcher es posa en la pell del desaparegut Steve Jobs, un dels gurus de la tecnologia actual.

stats