Societat 05/09/2013

Miles Kane, Peret i Mclan, entre els artistes del BAM i la Mercè Música

Barcelona acollirà un total de 106 concerts, de grups de 19 països, entre el 20 i el 23 de setembre

Ara
2 min

BarcelonaFins a 106 concerts en quatre dies, grups de 19 països diferents. Aquestes són les xifres del BAM (Barcelona Acció Musical) i la Mercè Música, que del 20 al 23 de setembre ompliran els diversos escenaris musicals de la festa de Barcelona amb actuacions gratuïtes per a tots els gustos.

Dels Smoking Stones a Los Manolos i Peret, passant per Elliott Murphy, Niño Josele amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Los Mambo Jambo i Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Aquestes són algunes de les propostes de la Mercè Música, totes elles pensades per a un públic ampli.

És per això que enguany traslladen el centre de gravetat a la plaça de Catalunya, per deixar la plaça de Sant Jaume per a la música tradicional i popular. "La plaça de Sant Jaume se'ns ha fet petita", argumenta el programador de la Mercè Música, Jordi Turtós, que també recorda el paper protagonista que tindrà l'avinguda de la Catedral.

Per la seva banda, el BAM portarà noms propis de les escenes local i estatal, com ara Pau Vallvé, El Petit de Cal Eril o Manos de Topo, i també artistes del panorama internacional, com és el cas de Miles Kane, Sohn i Small Black.

Protagonisme de l'electrònica

La programació del BAM dóna enguany més protagonisme que en altres edicions a la música electrònica. Alizzz, Tai, Dorian Concept Live, Elektro Guzzi i Wolfram en seran alguns dels principals representants.

"No només hi haurà els grups de música electrònica de l'Electro-BAM, que es farà al Fòrum, també tindrem una oferta d'electrònica més melòdica i més propera al pop en altres escenaris", explica Carles Conesa, programador del BAM, que enguany tindrà lloc als escenaris de la plaça Reial, la plaça dels Àngels, la plaça de Joan Coromines, el Fòrum i l'Antiga Fàbrica Damm.

El circuit més comercial, a l'avinguda Maria Cristina

Els espais de les emissores de ràdio seran l'avinguda de la Reina Maria Cristina i el Parc del Fòrum. Per aquests escenaris passaran Lax'n'Busto, MClan, Kate Ryan, Blaumut, Teràpia de Shock, Els Catarres, Delafé y las Flores Azules i Manu Carrasco.

Al Fòrum, a més de l'Electro-BAM i les actuacions de les emissores, també serà l'escenari dels concerts de Miss Caffeina, Supersubmarina, Second, Rafel Lechowski i Fyahbwoy, Orxata i Obrint Pas.

La programació musical completa de la festa es pot consultar a la web de la Mercè 2013.

stats