Societat 05/07/2016

El fiscal demana 5 anys de presó per a Pedro Chaparro, l'ultra que va amenaçar el fotoperiodista Jordi Borràs

Els fets van passar el 12 d'octubre passat durant una manifestació de la ultradreta a Barcelona. La petició de pena està agreujada perquè les amenaces van tenir una motivació ideològica

Albert Solé
1 min

BarcelonaEl fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, demana 5 anys de presó per a Pedro Chaparro, l'ultra responsable de les amenaces al fotoperiodista Jordi Borràs durant la manifestació convocada per Democracia Nacional i Falange Española el 12 d'octubre del 2015 a Barcelona.

Segons l'escrit del fiscal, demana 3 anys de presó per a Chaparro i un altre ultra –Jorge– per impedir l'exercici de periodista en aquella manifestació a Jordi Borràs, ja que va haver de marxar davant les amenaces per recomanació dels Mossos d'Esquadra. En el cas de Chaparro, que és qui parla pel micròfon, el Fiscal hi afegeix dos anys més per l'agreujant dels motius ideològics.

Jordi Borràs: “Societat Civil homologa el discurs 
 De l’extrema dreta”

"Allí hi ha el fill de puta de Jordi Borràs", va dir Chaparro des de dalt de l'escenari, i va afegir: "Hem vist per allí aquesta rata de Jordi Borràs, us demano a tots que mireu al vostre costat i si hi és li doneu un tostorro, no gaire violent, no sigui cas que us detinguin, però doneu-li una bona hòstia i que se'n vagi".

En el seu escrit, Aguilar recorda que Chaparro va ser condemnat per desordres públics, danys i lesions al centre cultural Blanquerna de la Generalitat a Madrid en un acte de l'11 de setembre de 2013, i que Borràs és una periodista "independent" especialitzat en temàtica d'ultradreta.

stats