Societat 03/10/2012

El fiscal general de l'Estat diu que no es pot utilitzar la via de la manifestació com a mitjà de "deslegitimació"

Eduardo Torres-Dulce alerta del "greu perjudici" que suposen mobilitzacions com la del 25-S al Congrés dels Diputats. Considera que són un parany per a la "convivència democràtica"

Efe
1 min

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha advertit aquest dimecres que no donarà "carta de naturalesa" a les manifestacions que fan ús del descontentament social "com a mitjà de deslegitimació en bloc de l'estat de dret".

En la participació als esmorzars d'Europa Press, Torres-Dulce ha alertat del "greu perjudici" que suposen aquestes mobilitzacions, en una clara al·lusió a la concentració del passat 25 de setembre en contra de les retallades al Congrés dels Diputats, que són un parany per a la "convivència democràtica", ha dit.

Pel fiscal general, la solució als problemes estructurals de l'Estat ha de venir a través del diàleg i "en cap cas" per la via de la "confrontació" i "contra el sistema".

"Deixem que la gent s'expressi i es manifesti lliurement i reprimim els que utilitzen aquests drets per anar més enllà i soscavar l'estat de dret", ha dit.

A més, el fiscal general ha demanat respecte per "l'esforç constructiu" que ha fet Espanya des de la Transició i ha dit que el "bé comú" sempre és millor aconseguir-lo amb "el lliure intercanvi d'idees".

stats