Societat 18/11/2016

La Fiscalia investiga si FCC va defraudar 800.000 euros a l'Ajuntament de Barcelona en la recollida d'escombraries

També ha demanat a l'Ajuntament que li remeti el contracte amb l'empresa, així com altra documentació

Montse Riart
1 min
Els catalans estan al capdavant d'Europa  en el reciclatge d'envasos.

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per determinar si l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) va defraudar 800.000 euros a l'Ajuntament de Barcelona, falsejant les dades de recollida de mobles i envasos, per cobrar més diners.

Segons va publicar el diari 'El País', la companyia, que opera a l'Eixample, Gràcia i Ciutat Vella, hauria manipulat les xifres de la recollida de mobles i envasos per no superar uns topalls que, a partir de determinats volums, els suposaven rebre menys ingressos.

Les tarifes a aplicar per a la facturació van per trams: com més alt és el tram, menys cobra FCC per tona recollida. Si el tram saltava per poques tones, l’increment del volum tractat no compensava la disminució del preu per tona i la companyia acabava cobrant menys. Per fer veure que recollien menys mobles i envasos dels que trobaven, els barrejaven amb la matèria de rebuig i els transportaven a l’abocador en lloc de dur-los a la planta de reciclatge.

La fiscal Teresa Duerto sospita que es podria haver comès un delicte de falsedat documental i estafa i ha demanat a l'Ajuntament que li enviï el contracte que va signar amb FCC el 2013, així com totes les dades que tingui de la seva execució durant els últims 3 anys i la investigació interna que ha obert el consistori. També ha demanat al diari tota la documentació de què disposi.

stats