Societat 16/09/2012

Foment demana oficialment a la Comissió Europea canvis en la seguretat aèria per controlar Ryanair

Una carta al comissari de Transports demana una reunió immediata i modificar la normativa perquè les autoritats d'un país tinguin més competències sobre les companyies aèries estrangeres

Efe
2 min
El president de Ryanair, Michael O'Leary, ahir durant la roda de premsa.

MadridEl ministeri de Foment ha demanat al comissari europeu de Transports, Siim Kallas, i als responsables de la direcció general d'Aviació Civil irlandesa que es prenguin decisions per reforçar la seguretat aèria després de les incidències de Ryanair de les últimes setmanes.

Segons han confirmat fonts de Foment, aquesta petició s'ha fet per carta, mitjançant la secretaria general de Transports, i inclou la sol·licitud d'una reunió "immediata" per decidir les mesures que s'aplicaran.

Aquestes mateixes fonts han indicat que la missiva dirigida a l'estonià Kallas recull les propostes de la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, per modificar el reglament comunitari amb l'objectiu que les autoritats de supervisió d'un estat puguin ampliar les seves competències sobre les companyies aèries estrangeres amb una forta implantació en el seu territori.

Aquesta aposta, que figura també en la carta a les autoritats irlandeses, es basa en el fet que "la situació ha canviat" en els últims anys, de manera que ara hi ha aerolínies d'altres nacionalitats que tenen molt trànsit a Espanya. Per aquest motiu, subratlla Foment, l'organització de la seguretat també ha de canviar.

A més, l'escrit dirigit a l'Aviació Civil d'Irlanda explica els fets de les últimes setmanes en relació a Ryanair, entre els quals s'inclou un aterratge d'emergència aquest dissabte a l'aeroport del Prat i un altre per problemes tècnics aquest diumenge a la tarda a Barajas (Madrid).

Per això, Foment demana que es prenguin totes les mesures necessàries per reforçar i incrementar la supervisió de la seguretat aèria, entre les quals podrien incloure les propostes de Pastor.

Fonts de Foment han apuntat també que la secretària general de Transports, Carmen Librero, viatjarà a Irlanda per reunir-se amb el seu homòleg amb l'objectiu d'estudiar noves vies per reforçar la seguretat aèria.

Aquestes mateixes qüestions seran exposades per la directora de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), Isabel Maestre, en la pròxima reunió de l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA).

stats