Societat 12/10/2015

Un fotoperiodista català, amenaçat el 12-O pel dirigent d'un grup ultradretà

Ara
1 min

BarcelonaPedro Chaparro, dirigent del partit d'ultradreta Democracia Nacional, ha fet aquest diumenge una crida a les 200 persones que participaven en una manifestació a Montjuïc a agredir el fotoperiodista català Jordi Borràs. El fotoperiodista es trobava en aquell moment cobrint la informació.

Chaparro va qualificar Borràs de "rata" i va convidar els manifestants a donar-li "un calbot, però no gaire violent, no fos cas que us detingui la policia". "Li doneu una bona hòstia i que se'n vagi", va dir poc després Chaparro, que va ser un dels detinguts per l'atac al centre cultural Blanquerna de Madrid durant la diada de l'any 2013.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha emès un comunicat on denuncia les amenaces d'agressió del vicepresident de Democracia Nacional. Afirmen que "una societat democràtica no pot permetre que amenaces d'ultres a periodistes com aquesta quedin impunes" i reclamen que "la fiscalia especial de delictes d'odi i discriminació actuï d'ofici contra aquest tipus d'amenaces.

stats