Societat 28/10/2014

Els premis Francesc Candel distingeixen projectes basats en la música i en les arts escèniques

Els projectes premiats són el Xamfrà del barri del Raval, el cor Àkan i el Taller de teatre

Agències
1 min

BarcelonaEls projectes artístics Xamfrà, de L'Arc Taller de Música de Barcelona; Cor Àkan, de l'Associació Àkan (Gironès) i el Taller de Teatre de Tàrrega són tres dels guanyadors de l'onzena edició dels premis Francesc Candel a la integració d'immigrants. Els guardons s'han entregat aquest dimarts en una cerimònia al Pati Llimona de Barcelona presidida per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. A l'acte també hi ha assistit la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla.

Els Premis Francesc Candel van ser creats per la Fundació Lluís Carulla amb la finalitat de reconèixer i difondre bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant. Són cinc i estan dotats cadascun amb 3.000 euros.

Xamfrà és un projecte de gestió de la diversitat al barri del Raval mitjançant la música i les arts escèniques. El Cor Àkan està format per gent immigrada de més de vint països de totes les edats, amb dificultats per viure. Els altres dos projectes premiats d'aquest any són el Taller d'estudi assistit a famílies, alumnes, pares i fills, de l'Escola Mas Masó, de Salt (Gironès), una iniciativa de cohesió a través de les famílies. També ha estat distingit el programa de contacte amb la naturalesa Tamunt, de l'Associació per a la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI) de Tortosa (Baix Ebre).

stats