Societat 28/07/2015

El papa Francesc nomena Giménez Valls nou bisbe de Lleida

La decisió s'ha produït després que el pontífex hagi acceptat la renúncia de l'antic bisbe, Joan Piris Frígola

Efe
1 min
El nou bisbe de Lleida, Giménez Valls

Ciutat del VaticàEl papa Francesc ha nomenat monsenyor Salvador Giménez Valls nou bisbe de la diòcesi de Lleida, segons ha informat aquest dimarts la Santa Seu mitjançant un comunicat. El nomenament es produeix després que el pontífex hagi acceptat la renúncia de l'antic bisbe, Joan Piris Frígola, en haver superat els 75 anys d'edat i en conformitat a l'article 401 del Codi de Dret Canònic.

Giménez Valls va néixer al municipi alacantí de Muro d'Alcoi el 31 de maig de 1948. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres, amb especialització en Història, a la Universitat de València i ha desenvolupat els seus estudis eclesiàstics en el Seminari Metropolità de València entre els anys 1960 i 1973. Va ser ordenat sacerdot a València el 9 de juny de 1973 i va estar a càrrec de la parròquia de Santiago Apóstol de Alborache.

Entre els càrrecs que ha desenvolupat figuren el de director del Col·legi Diocesà "Claret" a Xàtiva, rector del Seminari Menor de Moncada o rector de l'església de Sant Maur i San Francisco a Alcoi. El 1996 va ser nomenat vicari episcopal en la Vicaria II de València i l'11 de maig de 2005 va ser nomenat bisbe titular d'Abula i auxiliar de València.

El nou bisbe de Lleida va rebre l'encàrrec com a administrador apostòlic de Menorca el 21 de setembre del 2008 i un any més tard va ser elegit bisbe de l'esmentada seu insular. Dins de la Conferència Episcopal Espanyola, és membre de la Comissió per a l'Ensenyament i Catequesi des de 2005 i de la Comissió per als Mitjans de Comunicació social des de l'any passat

stats