Societat 13/07/2020

Front comú dels alcaldes del Baix Segre per forçar un diàleg amb el Govern

També exigeixen que s'aclareixi el “buit legal” de la nova situació

Gerard Martínez Minguell
2 min
Els set alcaldes dels municipis del Baix Segre han volgut mostrar la unitat de la comarca.

AlcarràsEls alcaldes dels municipis del Segrià afectats per les noves mesures decretades ahir, a excepció de Lleida, han fet front comú per tal de forçar un diàleg amb el Govern, a qui acusen d'endurir el confinament sense escoltar-los. Tots ells, junts en roda de premsa, han volgut constatar la "unió" de tots els municipis del Baix Segre, que, asseguren, "s'han sentit abandonats" pel president català, Quim Torra, "que ha de sortir ja a anunciar en quina situació estem i què hem de fer complir a veïns i comerços".

D'aquesta manera, els edils d'Alcarràs, Torres de Segre, Seròs, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Aitona i Soses han exigit que s'aclareixi el "buit legal" de la nova situació. "Estem en un llimb legal i molta gent obre els negocis perquè no fan res d'irregular", ha afirmat l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, el més bel·ligerant amb l'actuació del Govern: "Demanem més informació, ens falten dades. Això no va de política, estem tots junts", ha dit l'alcarrassí.

Per no continuar "fent el ridícul", tal com havia definit hores abans l'actuació del Govern davant d'"aquesta situació canviant", Ezquerra ha aconsellat als membres del Procicat que els convidin a les reunions "per aportar idees i sumar". "Qui millor que nosaltres per explicar-los quina és la situació actual a les nostres localitats?", ha manifestat Ezquerra visiblement enutjat.

Més recursos sanitaris i més mediadors

A més, els set alcaldes han reclamat més recursos sanitaris i un increment dels mediadors per tal de canalitzar correctament els aïllaments. "Fa dos dies que s'ha començat a rastrejar la zona del Baix Segre, però fins a la setmana passada érem els mateixos alcaldes els que havíem de fer aquesta tasca", ha lamentat l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, que ha demanat a la Generalitat que l'intercanvi d'informació es produeixi en els dos sentits. "D'aquesta manera, si sabem qui té símptomes, podrem actuar amb prou antelació perquè no s'arribi a donar la transmissió comunitària".

Així mateix, tots els alcaldes del Baix Segre han sol·licitat les dades de la situació epidemiològica per tal de conèixer la "situació real" dels municipis, "perquè ara ens parlen de brots, però no sabem d'on els treuen, aquests brots", han dit, així com disposar de plans de recuperació i de més recursos i patrulles policials, que Interior els ha avançat que reforçarà a partir de dilluns.

stats