Societat 29/05/2014

El fundador de Social Point, premi Jove Empresari 2013

Horacio Martos va crear l'empresa de jocs el 2008

Ara
2 min

BarcelonaHoracio Martos, fundador de Social Point, ha rebut el premi Jove Empresari 2013 aquest dimecres al vespre, que lliura cada any l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC).

Social Point, que desenvolupa i comercialitza jocs socials per internet, es va crear el 2008 amb el suport de Barcelona Activa.

A més, va fer els primers passos a la Incubadora de Glòries, on va estar instal·lada durant els tres primers anys de vida i va comptar amb l'acompanyament municipal per consolidar les bases d'un creixement competitiu.

El jurat ha valorat que el treball d'Horacio Martos, de 28 anys, hagi ajudat a convertir Barcelona en una de les seus dels jocs socials a nivell internacional.

Social Point, que compta amb un equip de 190 persones, és una de les companyies de 'social games' que ha experimentat un creixement més ràpid a nivell mundial.

A més, s'ha convertit en una de les millors empreses del sector i congrega més de 50 milions d'usuaris d'arreu del món cada mes.

Els empresaris finalistes d'aquesta edició eren Pau Bach, de Batec Mobility, primer fabricant de 'handbikes' adherides a cadires de rodes de l'estat espanyol, i Carlota Pi, de l'empresa HolaLuz.com, incubada al viver de Glòries de Barcelona Activa, que comercialitza energia.

Reconeixement al talent jove

En el marc de l'acte del lliurament de premis, s'han reconegut joves menors de 18 anys com a Futurs Joves Empresaris.

Es tracta de dos equips d'estudiants de secundària que han participat durant aquest curs a la competició de plans d'empresa Start Up School, un programa promogut per Barcelona Activa, la Fundació Escola Emprenedors i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

En l'actual edició, hi han participat 39 grups, d'entre 2 i 5 alumnes cadascun, que han comptat amb un mentor que els ha ajudat a elaborar el 'business plan'.

Aquesta setmana s'han presentat els 10 projectes finalistes davant un jurat format per 40 experts del món educatiu i empresarial.

ClearPhone, promogut per estudiants de l'Escola SAFA, i Q-Finder, impulsat per alumnes de l'Escola Jesús Maria Sant Gervasi, han estat els dos guanyadors, que han rebut també el reconeixement de l'AIJEC.

L'acte ha comptat amb l'assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens.

stats