Societat 14/04/2016

Fundesplai multiplica per cinc les beques per als casals i colònies d'estiu en sis anys

L'any passat 600 infants es van quedar fora de la convocatòria i per això buscaran més recursos: "La demanda ens supera perquè en aquestes ajudes no tenim el suport de les administracions"

Albert Solé
1 min
Visibilitzem els seus drets Dia Universal dels Drets  de l’Infant

BarcelonaLes entitats dedicades al lleure dels infants han hagut de multiplicar els seus esforços amb la crisi econòmica per garantir l'accés a tothom. Aquest any Fundesplai preveu donar 5.300 beques que per a pagar les colònies i casals d'estiu de les famílies que no s'ho puguin permetre, després que l'any passat en donessin 4.774 i uns 600 infants en quedessin fora. Si assoleixen l'objectiu d'aquest 2016 suposarà quintuplicar les beques que van donar el 2010.

"Amb les beques d'estiu la demanada en supera perquè és un període no lectiu i no tenim el suport de les administracions", explica Núria Valls, subdirectora de Fundesplai.

Un altre espai on entitats com la seva li toca suplir el paper de les administracions és amb les beques menjador: "Nosaltres treballem directament amb les direccions de les escoles i complementem les beques públiques perquè hi ha gent a qui li canvien els ingressos d'un dia per l'altre, o immigrants nouvinguts, i aquesta gent necessita ajuda immediata", recorda Valls, que afirma que la Generalitat no els retorna després aquestes beques.

stats