BARCELONA
Societat 24/07/2015

Un regidor de la CUP llança bitllets de 500 euros durant el ple de l'Ajuntament de Barcelona com a protesta

El regidor de la CUP, Josep Garganté, volia denunciar "l'opacitat i l'especulació" dels Jocs Olímpics d'Hivern i ha desfermat la indignació dels altres grups

Núria Martínez
2 min
El regidor de la CUP, Josep Garganté, llença un feix de bitllets de 500 euros/MANOLO GARCÍA

BarcelonaSessió agitada a la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona. Després que el líder del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, hagi intentat penjar un retrat de Felip VI per substituir el bust de Joan Carles I que l'equip de govern d'Ada Colau va retirar ahir, un regidor de la CUP ha protagonitzat un altre episodi de protesta igualment cridaner.

Al final del ple extraordinari sobre els Jocs Olímpics d'Hivern –celebrat a petició de CiU, ERC i PSC–, el cupaire Josep Garganté ha llançat a l'aire bitllets falsos de 500 euros com a símbol de protesta. Garganté ha volgut denunciar com "unten" els estaments olímpics i ha denunciat el nul diàleg i consens, entre altres qüestions.

"Aquests són els diners que caldrien per comprar aquests Jocs", ha dit el regidor de la CUP mentre feia l'acció per denunciar la corrupció del Comitè Olímpic Internacional (COI), davant l'estupefacció dels altres edils, molts dels quals han demanat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que expulsés al regidor si no es retractava de l'acció. Colau ha rebutjat la proposta.

Els grups han mostrar la seva indignació pels fets i han demanat a Colau que vetlli perquè mai més es torni a produir. Colau mantindrà una "conversa privada" amb el regidor de la CUP per comunicar-li que al ple no són benvingudes accions com aquesta. La decisió l'ha comunicat el govern municipal als grups de l'oposició en una junta extraordinària de portaveus que s'ha celebrat quan han acabat els dos plens extraordinaris d'avui.

Encara que l'alcaldessa ha reprovat l'actitud del regidor de la CUP Josep Garganté en el mateix ple, fonts de l'ajuntament han informat que "l'alcaldessa parlarà amb Garganté perquè no es torni a repetir" una situació com la viscuda aquest matí en el ple municipal. Les mateixes fonts han assenyalat que Colau explicarà al regidor de la CUP que al saló de plens són benvingudes la llibertat d'expressió i ideològica i la critica, però "no accions materials".

stats