BARCELONA
Societat 24/07/2015

El PP col·loca una imatge de Felip VI on hi havia el bust de Joan Carles I a l'Ajuntament de Barcelona

L'acció ha estat merament simbòlica, ja que minuts després un tècnic de l'Ajuntament l'ha retirat

Núria Martinez
2 min

BarcelonaDesprés que aquest dijous el govern municipal retirés el bust de Joan Carles I del saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona, el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha col·locat al mateix lloc un quadre amb la foto de Felip VI. Ho ha fet abans del ple extraordinari de turisme i pobresa que se celebra aquest divendres al matí.

En ser de vidre i per prevenir un possible trencament, ràpidament Fernández Díaz l'ha col·locat en un lloc més segur. Posteriorment, un tècnic de l'Ajuntament ha retirat, però, el quadre.

L'inici del ple extraordinari s'ha vist marcat per la polèmica quan l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert un torn de paraula perquè els grups es pronunciessin sobre la retirada del bust de Joan Carles I. El cap de l'oposició de Barcelona, Xavier Trias, ho ha titllat de "pantomima" i ha acusat Colau de "voler treure-ho tot per quedar-se descansada". Fernández Díaz s'ha saltat l'ordre del torn de paraula per deixar clar que en aquest ple "s'està incomplint la llei" i que és un "escarni a la monarquia". En la mateixa línia s'ha posicionat Carina Mejías (Ciutadans), que ha reclamat el compliment de la llei, i Jaume Collboni (PSC) ho ha titllat de "falta de respecte". "L'hi diu algú que té conviccions republicanes, però això és un espai comú", ha argumentat Collboni.

A l'altra banda s'han posicionat ERC i la CUP, que han celebrat la decisió del govern municipal. El líder republicà, Alfred Bosch, ha felicitat Colau per la "neteja a fons de la sala" i l'ha empleat a posar un bust que representi el poble de Catalunya. El regidor de la CUP, Josep Garganté, ha expressat "satisfacció" i ha titllat Joan Carles I, rememorant una frase d'Arnaldo Otegi, de "vell cap dels torturadors".

stats