SOCIETAT
Societat 27/01/2012

El Tribunal Suprem veu indicis de suborn a Garzón pel cobrament dels cursos a Nova York

El magistrat s'enfronta a una multa de tres a sis mesos. És el tercer cas al qual està sent jutjat

Efe
1 min

MadridEl magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena que instrueix la causa oberta a Baltasar Garzón pels diners que va rebre de diverses entitats per uns cursos a Nova York ha apreciat indicis del delicte de suborn impropi.

Segons fonts de l'alt tribunal, així ho afirma l'instructor en un acte notificat aquest divendres, amb el qual posa fi a la instrucció de la causa. El jutge dóna un termini de deu dies a les parts perquè formulin escrit d'acusació o demanin l'arxivament del cas, com previsiblement farà la fiscalia.

Garzón podria enfrontar-se a una pena de multa de tres a sis mesos. Els cursos es van fer el 2005 i 2006. Això vol dir que no s'aplicaria l'última reforma del Codi Penal, de juny de 2010, que castiga el suborn impropi amb una pena de presó de sis mesos a un any i la suspensió d'ocupació i càrrec públic d'un a tres anys.

Aquesta és l'última de les causes que Garzón té obertes al Tribunal Suprem, on ja ha estat jutjat per prevaricació per ordenar les escoltes en el "cas Gürtel" i està sent jutjat pel mateix delicte per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme

stats