Societat 09/11/2016

La Generalitat demana presó pels activistes que van intentar impedir un desnonament al Clot el 2011

Segons l'escrit, el grup va "desobeir les ordres policials" i van agredir sis agents quan intentaven desallotjar el matrimoni que vivia al pis

Europa Press
2 min
Els Mossos d'Esquadra van accedir al pis pel balcó perquè els activistes van impedir fer-ho per la porta

BarcelonaLa Generalitat demana penes de fins a cinc anys i tres mesos de presó per tres activistes i les dues persones que volien desnonar per delictes d'atemptat a l'autoritat i desordres quan van intentar impedir que els Mossos d'Esquadra actuessin en el desallotjament d'un pis del barri del Clot el 25 de juliol de 2015.

En un escrit al que ha tingut accés Europa Press, l'advocada de la Generalitat sol·licita portar als cinc acusats a judici, que està previst que se celebri el mes de desembre, segons han explicat fonts judicials.

Els fets van passar entre les 9 i les 11 quan un jutjat va demanar als Mossos d'Esquadra ajuda per tirar endavant el desallotjament del matrimoni (que feia més de 25 anys que vivia allà) perquè davant la porta de l'edifici hi havia unes 70 persones concentrades que impedien l'actuació de la comitiva judicial.

Els Mossos van demanar a diversos dels concentrats que desallotgessin l'entrada advertint-los que, en cas contrari, els treurien per la força, però els activistes "van desobeir les ordres, policials, no van marxar del lloc i van continuar impedint l'acció judicial i policial", sempre segons la versió de la Generalitat.

"Fins i tot encadenant-se i tancant-se dins l'edifici, a la porteria, oposant-se a l'actuació policial amb actes de violència directa contra els agents", segons l'escrit d'acusació de la Generalitat, que insisteix que també hi van haver agressions concretes contra agents dels Mossos d'Esquadra.

La Generalitat acusa a una de les persones que era dins l'habitatge d'haver intentat impedir que col·loquessin una escala amb la que els Mossos intentaven accedir a l'habitatge des del carrer, donant forts cops a l'escala fins que va aconseguir que caigués, i després, tirant a terra a un dels agents que va entrar al pis.

L'altra persona que era dins l'habitatge també va intentar impedir que els agents posessin una escala en una altra de les parets per accedir al pis "donant-li forts cops", segons l'escrit de la Generalitat. Com a conseqüència d'aquests aldarulls, sis agents dels Mossos d'Esquadra van resultar ferits amb diverses lesions de caràcter lleu, durant un episodi que va provocar una gran expectació mediàtica.

Concretament, la Generalitat demana penes d'entre quatre anys i tres mesos fins a cinc anys i tres mesos per tres activistes per suposats delictes de desordres públics i atemptant a l'autoritat, a més d'una multa per una presumpta falta de lesions i les respectives indemnitzacions pels agents.

Per les persones que van intentar desnonar, la Generalitat sol·licita dos anys i tres mesos de presó per cada un per un delicte d'atemptat a l'autoritat i una multa: per una falta de lesions en un dels casos i per maltractament a un agent, en l'altre cas.

stats