Societat 12/02/2014

La Generalitat anuncia un acord amb Bankia i la Sareb per posar al mercat 830 pisos buits

El conseller de Territori, Santi Vila, avança que l'impost sobre els pisos buits està "madur" i el Govern l'aprovarà en breu

Acn
2 min
Santi Vila al Parlament de Catalunya / ACN

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat al Parlament que el Govern ha arribat a un acord amb Bankia i la Sareb per posar al mercat 230 i 600 habitatges buits, respectivament. Acords que se sumen als 400 pisos del conveni signat recentment amb Catalunya Caixa i que són fruit, segons Vila, dels "efectes positius" que té l'anunci de l'impost sobre els pisos buits, fins i tot quan encara no s'ha aprovat.

El conseller ha avançat precisament que aquest tribut és "madur" i que el Govern l'aprovarà en breu, un cop es garanteixin les exempcions i bonificacions necessàries per fer que sigui un impost "just".

"En aquests moments la gestació d'aquest impost és madura. La tenim a punt. Hem acotat molt bé el que farem i estic convençut que serà una iniciativa eficaç que estalviarà que els ajuntaments hagin de resoldre el tema", ha indicat Vila en resposta a una pregunta del diputat socialista Esteve Terrades durant la sessió de control al Govern d'aquest dimecres.

Pel conseller de Territori i Sostenibilitat, "el simple anunci d'aquesta llei ja ha tingut efectes positius", un cop els mateixos bancs −propietaris de la majoria dels habitatges buits− han mostrat una gran predisposició a negociar amb el Govern per col·locar al mercat molts d'aquests pisos.

400.000 pisos buits dels bancs

Vila entén que els ajuntaments hagin tirat endavant iniciatives per multar els bancs que disposin de pisos buits. "No podem tolerar que 80.000 habitatges nous estiguin buits", ha destacat. Una xifra que Vila ha situat per sobre dels 400.000 si es tenen en compte també els pisos de segona mà. La solució temporal dels ajuntaments, però, no resol el problema perquè no està emparada per una llei general sobre aquesta qüestió. Una llei que el Govern presentarà en breu, segons ha explicat el mateix conseller.

stats