Societat 14/08/2019

La Generalitat obre un expedient informatiu per organització de festes en vaixells a la Costa Brava

Es podria sancionar els propietaris que no tinguin autorització per fer activitats en espais protegits

Ara
1 min

GironaLa conselleria de Territori i Sostenibilitat obrirà un expedient informatiu per l'organització de festes en vaixells en diversos espais de la Costa Brava. El tràmit servirà per identificar els propietaris de les embarcacions, a qui podria sancionar si duen a terme activitats sense autorització i en un espai natural protegit. De fet, es podria multar els propietaris per falta de permís i es podria incrementar l'import per ocupació d'espais naturals protegits.

Per evitar que proliferin les festes en vaixells pel litoral, després dels casos denunciats per la plataforma Salvem el Golfet, la Generalitat ha ordenat als serveis d'inspecció que, si detecten una celebració semblant, n'aixequin acta i identifiquin els vaixells, per poder tramitar nous expedients sancionadors. En aquest sentit, el departament ha recordat que la llei de costes preveu la possibilitat de multar per anunciar activitats sense autorització en espais de domini públic maritimoterrestre.

Salvem el Golfet va denunciar que el 10 d'agost una vintena d'embarcacions es van reunir entre les cales d'en Massoni i la Banyera de la Russa de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) per celebrar un 'botellón'. Els organitzadors van convocar els assistents a través d'un compte d'Instagram anomenat Abarlofarra i van mostrar una captura de pantalla del text que demanava que s'hi assistís "amb moltes ganes de festa" i "carregats de gintònics".

L'entitat ecologista va subratllar que la zona on es va celebrar la festa "té la màxima protecció ambiental, patrimonial i paisatgística" i forma part, entre d'altres, de la Xarxa Natura 2000 i del PEIN i EIN Castell-Cap Roig.

stats