Societat 13/08/2019

Denuncien un 'botellón' amb una vintena de barques a la cala d'en Massoni de Palafrugell

Costes instal·larà boies a la zona per evitar noves aglomeracions d'embarcacions

Ara
2 min

Girona'Botellón' a la Costa Brava. Segons ha denunciat la plataforma Salvem el Golfet, una vintena d'embarcacions es van reunir entre les cales d'en Massoni i la Banyera de la Russa de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) dissabte passat per celebrar un 'botellón' i mostren un vídeo que van enregistrar.

L'entitat ecologista ha explicat que la convocatòria de la festa es va fer a través del compte d'Instagram anomenat Abarlofarra i mostren una captura de pantalla en què es pot llegir que es demanava que s'hi assistís "amb moltes ganes de festa" i "carregats de gintònics". També s'instava els patrons de les embarcacions a portar "caps, defenses i ancorines" per a les barques.

Salvem el Golfet ha recordat, a través d'un comunicat, que aquesta zona "compta amb la màxima protecció ambiental, patrimonial i paisatgística". "Forma part del PEIN i EIN Castell - Cap Roig, tant en el seu àmbit terrestre com marítim, i de la Xarxa Natura 2000, i compta amb la protecció costanera derivada del pla director del sistema costaner", ha subratllat.

A més, lamenta que no és la primera vegada que se celebra una festa semblant a la Costa Brava i posa diversos exemples de celebracions denunciades l'any passat. Així mateix, fa unes setmanes, el dissabte 13 de juliol una usuària de Twitter, Marina Roca, també es va fer ressò d'una festa al mateix indret.

Des de l'Ajuntament de Palafrugell informen que van veure la denúncia de la festa del 10 d'agost per les xarxes socials i van avisar la Guàrdia Civil, que és qui té competències a l'espai marítim però que no té constància de cap festa.

D'altra banda, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, ha anunciat que han arribat a un acord amb els ajuntaments de Palafrugell i Mont-Ras i col·locaran unes boies ecològiques de fondeig a les cales de'n Massoni i de la Banyera de la Russa per evitar que es repeteixin les aglomeracions d'embarcacions. A més, segons Bramon, la instal·lació de les boies permetrà que la Guàrdia Civil pugui actuar en cas de repetir-se un cas similar.

stats