SANITAT
Societat 23/11/2011

La Generalitat autoritza l'ERO de Sant Pau per suspendre 15 dies el contracte de 1.397 treballadors

La direcció de l'hospital mostra "voluntat de diàleg" amb els sindicats. La UGT considera que en cap moment s'ha pogut demostrar que l'expedient fos necessari

Acn
1 min

BarcelonaEl departament d'Empresa i Ocupació ha autoritzat l'Hospital de Sant Pau a aplicar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposarà la suspensió temporal dels contractes de 1.397 treballadors, segons ha informat el centre. La conselleria ho ha comunicat aquest dimecres als representants de l'empresa i dels treballadors. La resolució és de l'11 de novembre i serà des d'aquest dia i fins al 31 de desembre quan se suspendran els contractes dels afectats.

La regulació afectarà finalment 1.397 treballadors i no els 1.428 empleats que es van proposar en un principi. L'hospital ha assegurat que té "voluntat de diàleg" amb els representants dels treballadors per facilitar la seva implantació. A mitjans de setembre, Sant Pau va presentar un ERO temporal que afectava un total de 1.491 treballadors, 1.428 amb una suspensió de 15 dies i 63 amb una suspensió de 15 mesos. A començaments de novembre, el centre va reduir la proposta d'ERO, que va passar a ser de suspensió de contracte durant 15 dies per a 1.377 treballadors i de 15 mesos per a 36 més.

La UGT ha comunicat aquest dimecres que "en cap moment ha quedat demostrat que l'expedient de regulació és necessari". El sindicat ha apuntat que la resolució de l'ERO esmenta que l'empresa "no ha aportat el contracte programa del 2011" per determinar quins serveis i activitats deixaran de fer-se. La UGT entén que aquest fet impedeix establir "en quins serveis s'ha de produir una major disminució de la producció".

stats