SOCIETAT
Societat 17/11/2011

Gir de 180 graus durant el judici per l'homicidi imprudent d'un treballador d'un hotel del Fòrum

A mig judici el jutge ha decidit obrir una investigació contra un dels testimonis per aclarir si va ser ell qui va matar la víctima

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl titular del jutjat penal 5 de Barcelona ha fet callar avui un dels testimonis durant el judici per l'homicidi imprudent d'un treballador d'un hotel del Fòrum i l'ha informat que li obriria una investigació per aclarir si ell n'era el culpable, després que nombrosos testimonis l'hagin inculpat.

Els fets van passar durant la Mercè de 2009, quan un grup de joves va voler entrar a un hotel del Fòrum per utilitzar el lavabo. Els vigilants els ho van impedir, per la qual cosa quatre dels joves, Marc R. V. –que avui era l'acusat–, Josep A., Arnau C. i Albert C., es van encarar amb ells. A partir d'aquí els fets són confusos. Un dels vigilants i dos dels nois van sortir al carrer, moment en què la víctima, treballador de manteniment de l'hotel, va sortir a ajudar el seu company i separar els joves violents. Hi va haver dos cops de puny: un d'ells va fer trontollar la víctima, pare de dos fills, que va caure al terra rodó i va morir poc després.

L'acusat s'ha negat a declarar i només ha contestat amb monosíl·labs a les preguntes del seu advocat. Els nombrosos testimonis que han anat declarant després, entre amics, nois joves que estaven de festa al carrer i els mateixos treballadors de l'hotel, han començat a sembrar dubtes sobre la culpabilitat de l'acusat i han apuntat a un altre dels nois.

Així, mentre alguns amics que acompanyaven aquell dia l'acusat –per qui la fiscalia demana tres anys i mig de presó– han coincidit a explicar que va ser ell qui va donar un cop de puny a la víctima, altres testimonis han assegurat que qui va donar el cop mortal va ser el noi més alt i vestit de negre –Josep A.

En una actuació inusual en un judici, quan Josep A. ha entrat per declarar com a testimoni, el jutge l'ha fet callar i l'ha informat que s'obriria un nou procés contra ell, ja que "podria ser l'autor de l'agressió mortal". Tot seguit li ha demanat que anés al jutjat de guàrdia per identificar-se.

El judici contra Marc R. V. ha continuat, tot i que l'acusació popular, que representa l'Ajuntament, s'ha retirat. En les conclusions finals, tant la fiscalia com l'acusació particular han constatat les contradiccions dels testimonis, que en seu policial i durant la instrucció sempre van acusar Marc.

stats