Societat 03/02/2014

El bisbe de Girona manté el capellà de Riells implicat en un afer de sexe i drogues

En un comunicat, el Bisbat informa que mossèn Jaume Reixach "continuarà exercint el seu servei de rector de Riells del Montseny fins al moment de la seva jubilació"

Acn
2 min

BarcelonaEl bisbat de Girona ha tancat l'expedient informatiu que el 10 de desembre va obrir al rector de Riells del Montseny després que l'homicida de Blanes l'acusés de mantenir relacions sexuals tant amb ell com amb la víctima durant anys. Segons informa el bisbat en un comunicat penjat a la web, han fet les "consultes oportunes" i, finalment, han conclòs confirmar Jaume Reixach com a rector de Riells de Montseny, on havia deixat d'oficiar missa mentre durés la investigació. "Continuarà exercint el seu servir de rector de Riells de Montseny fins al moment de la seva jubilació canònica", conclou el bisbe, que agraeix al mossèn "la seva actitud d'atenció" cap a les recomanacions fetes durant el procés.

El 10 de desembre, després del pas a disposició judicial de l'homicida confés de Blanes, el bisbat de Girona va decidir obrir un expedient informatiu arran de les acusacions que Eulogio Lumalang va llançar contra el mossèn, propietari del pis on va tenir lloc el crim i testimoni clau de l'agressió.

L'agressor va admetre que el dia 5 de desembre a la nit va apunyalar fins a la mort el jove de 22 anys i origen brasiler. L'escenari del crim va ser el pis que el rector té a Blanes (Selva) i on convivia amb el jove. L'homicida va assegurar que el rector de Riells del Montseny havia mantingut relacions sexuals amb ell a canvi de diners i drogues durant més de 18 anys. A més a més, va dir que creia que el mossèn també s'entenia amb la víctima, el jove a qui el rector va afillar fa quatre anys, unes acusacions que el rector sempre ha negat i ha atribuït a un intent de l'homicida "d'empastifar" el seu nom i desviar així l'atenció del crim.

El bisbat va obrir una investigació interna davant les informacions aparegudes que podien apuntar cap a un comportament reprovable del rector, com ara consum de drogues o el fet de mantenir relacions amb joves que havia afillat per treure'ls de la pobresa. L'expedient informatiu ha durat menys d'un mes. El bisbat ressalta que al llarg d'aquest temps ha escoltat la versió del rector i ha fet "les consultes oportunes" que han servit per concloure que no hi ha cap actitud que justifiqui apartar-lo de les seves tasques.

"Acabat l'expedient informatiu sobre els fets que afecten Jaume Reixach, prevere d'aquesta diòcesi de Girona, després de fer les consultes oportunes, continuarà exercint el seu servei de rector de Riells del Montseny fins al moment de la seva jubilació canònica", exposa el bisbe de Girona, Francesc Pardo, en un comunicat breu penjat a la web del bisbat.

Des que es va obrir la investigació interna i fins que s'ha tancat l'expedient, mossèn Jaume Reixach ha deixat d'oficiar missa a Riells del Montseny. Va ser el mateix bisbe qui li va recomanar que durant un temps es mantingués al marge de les seves responsabilitats. Per això, el bisbe aprofita el comunicat per agrair-li la seva "actitud d'atenció" a les seves recomanacions.

Finalment, Francesc Pardo tanca el comunicat demanant a tots els fidels que "continuïn pregant per les persones que sofreixen pels fets ocorreguts". També demana pregàries per a l'Església, els seus preveres i diaques i per al bisbe mateix: "Perquè tots continuem estimant, servint i exercint amb fidelitat i amb goig la nostra missió".

stats