Societat 10/12/2015

Girona, colpida per la tragèdia

Emotiu minut de silenci a la plaça del Vi per la mort d'una mare i les seves dues filles en precipitar-se des d'un tretzè pis

Josep Pastells
2 min
Minut de silenci a Girona per la mort d'una mare i les seves dues filles / DAVID BORRAT

GironaCentenars de persones s'han congregat aquest migdia a la plaça del Vi de Girona per expressar amb un minut de silenci el seu condol als familiars i amics de la mare i les dues filles que ahir a la nit van precipitar-se des d’un tretzè pis d’un edifici situat al número 63 del carrer Joaquim Vayreda, al barri de la Devesa i a tocar del Palau Firal.

L'Ajuntament de Girona ha declarat dol institucional aquest dijous, per la qual cosa queden suspesos tots els actes oficials públics. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha expressat la seva "pena immensa" per una família "colpida per la tragèdia en unes circumstàncies que ens superen i no es poden entendre". Els Mossos d’Esquadra descarten que fos una caiguda accidental i apunten com a hipòtesi principal que la dona, una aparelladora de 42 anys, saltés per una finestra amb les dues nenes, d'onze i un any.

La consternació de la ciutat, que bull de comentaris sobre el dramàtic succés, s'ha fet palesa amb la presència de nombroses autoritats i representants de les forces de l'ordre i dels serveis d'emergència. També ha participat al minut de silenci la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, que ha volgut donar suport a "la família, la comunitat educativa i Girona en conjunt". Rigau, que ha explicat que la dona que es va llançar al buit amb les seves filles era molt activa a l'AMPA de l'escola Annexa –on estudiava la nena d'onze anys i el germà de vuit anys que en el moment dels fets no era amb la mare– i que ara cal "fer costat a la directora del centre, als mestres i a l'equip docent". En aquest sentit, la consellera ha destacat que avui al matí alumnes, mestres i pares ja han rebut suport emocional i psicològic. "De vegades la naturalesa humana falla", ha comentat Rigau, que malgrat tot ha enviat un missatge d'esperança: "Avui és un dia per explicar el valor de la vida".

La dona morta, molt coneguda al consistori perquè anys enrere hi havia treballat, fa dos anys que havia canviat de feina per treballar al despatx d’arquitectura amb el seu marit, que és arquitecte. És des d'aquest lloc on es va precipitar al buit amb les nenes. Salvant les distàncies, el succés recorda la mort de dues nenes al Carmel de Barcelona l'abril del 2013. En l'últim any, a l'Estat s'han detectat almenys una desena de parricidis amb una vintena de morts.

stats