Societat
Societat 04/01/2012

Les mil places d'hotel a Girona a 10 euros s'esgoten en quinze minuts

Milers d'interessats a adquirir habitacions barates col·lapsen els webs de reserves a la mitjanit

Acn
3 min

GironaLes 1.000 places hoteleres a 10 euros que sortien a la venda aquesta mitjanit han durat només quinze minuts als portals de reserves. Milers d'interessats s'han connectat en massa a internet per poder adquirir una de les habitacions de la promoció Girona10, que, a banda d'hotels, ofereix menús a 10 euros a 50 restaurants, vals de descomptes a botiges i visites gratuïtes a museus i monuments.

Els organitzadors s'han vist desbordats i asseguren que cal millorar la informació per evitar la frustració d'aquells que no han aconseguit cap habitació.

Davant l'allau, alguns hotels van treure durant la nit més habitacions, i ja s'han venut gairebé 1.800 places per al cap de setmana del 14-15 de gener.

Dimarts al matí es presentava una campanya que feia mesos que es coïa en silenci. Girona10 té per objectiu omplir de visitants la ciutat el cap de setmana del 14 i 15 de gener, gràcies a una àmplia oferta d'hotels, restaurants i turisme cultural al preu simbòlic de 10 euros.

Aquesta és una iniciativa de la Federació d'Hostaleria Girona-Radial –de la mà dels hotelers i restaurants de la ciutat i rodalies i les institucions–, que s'ha organitzat per primera vegada i que ha tingut una acollida que ha sorprès fins i tot els promotors. "Ens esperàvem una gran demanda però és que alguns hotels van vendre fins a 30 habitacions en dos minuts", ha explicat el gerent de la Federació d'Hostaleria Girona-Radial, Jesús Pastor.

La forma de venda de les habitacions d'hotels –inicialment sortien a la venda 1.000 places hoteleres– era a través d'internet a partir de la mitjanit, i a través del telèfon dels mateixos establiments a partir d'aquest dimecres al matí. No obstant això, les 1.000 places estaven ja venudes a un quart d'una de la matinada. Segons ha explicat Pastor, alguns hotels van rebre més de 1.000 visites al pic de la mitjanit, i van esgotar les habitacions que tenien en promoció en només dos minuts.

Inicialment, els hotels només oferien el 30% de les habitacions a 10 euros però, davant la gran allau de peticions, alguns establiments han decidit ampliar l'oferta i s'han acabat reservant, segons dades de la federació, gairebé 1.800 places. Pastor ha explicat que, fins i tot, alguns establiments han venut totes les habitacions a aquest preu per al cap de setmana del 14 i 15 de gener.

Queixes dels interessats

El fet que les habitacions s'esgotessin tan ràpid ha fet que molts usuaris dels portals de reserves tinguessin dificultats per localitzar les habitacions que estaven en oferta i hagin abocat les seves queixes a les xarxes socials. "Hem estat treballant fins a les quatre de la matinada per resoldre dubtes", ha justificat Pastor.

El gerent de la Federació d'Hostaleria Girona-Radial ha reconegut que caldrà millorar la informació sobre com fer les reserves i també el funcionament de les pàgines on es fan aquestes per evitar aquest tipus d'incidents. "Som un gremi petit i tenim els mitjans que tenim, intentarem millorar el que no ha funcionat en pròximes edicions", ha manifestat Pastor, que ha avançat que la idea és fer una campanya per any del Girona10.

No obstant això, segons el gerent s'han aconseguit els dos objectius que pretenien amb la campanya: situar Girona en el mapa turístic tant català com de l'Estat i omplir de visitants la ciutat durant aquest cap de setmana de gener.

Els restaurants, també plens

L'altre punt fort de la campanya Girona10 són els menús, també a 10 euros, a una cinquantena de restaurants de la ciutat. A la llista hi figuren restaurants de prestigi, que en condicions normals tenen un preu que supera amb escreix el de la campanya. Per aquest motiu, també han rebut un gran nombre de trucades per reservar-hi plaça.

El sistema per reservar menús és a través del telèfon de cada establiment, i les reserves es podien començar a fer aquest dimecres.

En el cas dels 8.000 menús que s'ofereixen, ha explicat que els restaurants també han fet ple i que ja no accepten més reserves telefòniques. En alguns casos, hi ha establiments que han reservat algunes places per als visitants que han aconseguit una habitació d'hotel, i també per a persones que el mateix dia es presentin al restaurant. D'altra banda, hi ha establiments que, davant la forta demanda, s'estan plantejant fer dos torns per poder servir més menús.

stats