Societat 19/08/2013

Rescaten amb vida un gos cec que algú havia llençat a l'Ebre amb les potes lligades

L'animal va ser trobat, mig submergit i agafat a una pedra, per dos joves que practicaven caiac

Efe
1 min

SaragossaEl passat dia 14 dos joves que practicaven caiac al riu Ebre, a l'altura d'Utebo (Saragossa), van veure un gos a l'aigua. L'animal, cec i d'edat avançada, duia les potes del darrere lligades amb brides industrials. El van rescatar, el van batejar amb el nom de Lucio i el van portar a un centre d'acollida primer i a un hospital veterinari més tard, on s'ha recuperat i on aquest dilluns li han donat d'alta.

Lucio va ser trobat mig submergit i agafat a una pedra al riu i, després de passar pel Centre de Protecció Animal, va arribar a l'Hospital Veterinari de Saragossa amb múltiples ferides a les potes causades per les brides i amb el pelatge brut per l'acumulació de fang i vegetals. Després de realitzar-li les proves corresponents, els veterinaris van determinar que la seva vida no corria perill, per la qual cosa li van subministrar únicament analgèsics per al dolor i antibiòtics i antiinflamatoris per a les ferides.

El principal problema, no obstant això, és la ceguesa de l'animal, tot i que els veterinaris han assegurat que aquesta no està relacionada amb el que va passar a l'aigua. A causa d'aquesta ceguesa, Lucio està encara espantat, desorientat i amb vertígens, ja que encara no s'hi ha adaptat; requerirà una atenció específica.

Els veterinaris afirmen que el gos pateix artrosi a la columna vertebral, un fet relacionat amb la seva edat avançada. Ateses aquestes circumstàncies consideren probable que el seu amo intentés desfer-se'n per la seva ceguesa i la seva edat.

stats