CONSELL EXECUTIU
Societat 12/07/2011

El Govern aprova l'augment de preu de la matrícula universitària

Els alumnes pagaran entre 65 i 100 euros més per curs. Un 25% d'aquest increment es destinarà a la creació del primer fons de beques propi de Catalunya

Sara González
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat avui l'augment d'un 7,6% de les matrícules universitàries, que es traduirà en un increment d'entre 65 i 100 euros per curs. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recordat que 9 de cada 10 euros del cost d'una carrera universitària els aporta l'administració i ha afegit que un 25% de l'augment de preu de les matrícules es destinarà a la creació del primer fons de beques propi de Catalunya.

Actualment, els alumnes universitaris paguen de mitjana l'11,4% del cost total dels seus estudis i l'augment dels preus entrarà ja en vigor el proper curs. El fons de beques català té una doble finalitat. Per una banda, a través de les beques d'equitat, es pretén garantir l'equitat del sistema ajudant els estudiants amb rendes més baixes. Per altra banda, es vol premiar els bons resultats acadèmics mitjançant les beques de rendiment.

stats