SANITAT
Societat 22/05/2013

El Govern blinda la salut del debat polític amb un pacte nacional

L.b.
1 min
El conseller Boi Ruiz va demanar un acord polític per preservar la sanitat.

Barcelona.El conseller de Salut, Boi Ruiz, va tornar a demanar fa un mes, en comissió parlamentària, un "acord polític" per abordar la sostenibilitat del sistema sanitari. "No fem que el debat que no és de fons es transformi en discussions polítiques", va assenyalar. Dit i fet. El Govern va acordar ahir crear la comissió per al pacte nacional de la salut a Catalunya, que ha de servir per blindar el sistema sanitari de la confrontació política.

A més de promoure el consens, l'objectiu de la comissió també és elaborar el document de bases del pacte de la salut per a la sostenibilitat, la qualitat i la igualtat del sistema sanitari, amb les aportacions dels grups parlamentaris i els principals agents del sistema sanitari català, entre els quals hi ha els ciutadans. La comissió té sis mesos per elaborar-lo.

El sistema sanitari, segons el Govern, ha de ser prou flexible per anar-se adaptant al canvi de paradigma econòmic i assistencial però, alhora, vol preservar-ne la columna vertebral perquè continuï sent "nacional, universal i en igualtat de condicions", segons Ruiz. La comissió estarà formada pels portaveus de la comissió de salut del Parlament i els representants de totes les institucions que formen part del Consell Català de la Salut.

stats